ΥΛΙΚΑ:
• 3 κούπες τσαγιού σιτάρι• 2 κούπες τσαγιού καρύδι
• 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
• ½ κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
• ¼ κούπα τσαγιού σταφίδες
• 2 κούπες τσαγιού αμύγδαλο
• 1 κούπα τσαγιού φουντούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Από την προηγούμενη μέρα βάζω το σιτάρι σε νερό και το αφήνω μέσα στο νερό για 12 ώρες.
• Βράζω το σιτάρι μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνω και το αφήνω να στεγνώσει πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία (περίπου 3-4 ώρες).
• Βάζω στο μπλέντερ το καρύδι, το αμύγδαλο και το φουντούκι και τα τρίβω πολύ καλά.
• Προσθέτω τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και τις σταφίδες και τα ανακατεύω όλα μαζί με το σιτάρι.
• Το τοποθετώ σε βαθύ πιάτο, μπολ ή δίσκο.
Υ.Γ. Στολίζω (προαιρετικά) με ξηρούς καρπούς, κανέλλα και ζάχαρη ή ρόδι.