Η νηστεία των Χριστουγέννων (15 Νοεμ.-24 Δεκ.) - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

13 Νοεμβρίου 2022

Η νηστεία των Χριστουγέννων (15 Νοεμ.-24 Δεκ.)

  Πρόκειται για μία περίοδο μεγάλης εργασίας στην ψυχή και στο σώμα...

Προετοιμασίας στην ψυχή πώς;;; Ξεκινώντας την μέρα μας με προσευχή, προσπαθώντας να πηγαίνουμε εκκλησία τις Κυριακές και να κοινωνάμε το Σώμα του Χριστού μας, κάνοντας έργα αγάπης στους ανθρώπους γύρω μας και με τον τρόπο που εμείς μπορούμε να τους βοηθάμε, έχοντας αγάπη στους γονείς μας και τα αδέλφια μας, στους φίλους μας, στους δασκάλους μας και κυρίως σε εκείνους που μας πειράζουν και μας στεναχωρούν!!! 
   Ξεκινάει ένας αγώνας που θα πρέπει να λιγοστέψουμε τα "θέλω" μας , όταν αυτά είναι περιττά και δεν μας προσφέρουν καλό! Να κάνουμε λιγότερες αμαρτίες!
   Να προσπαθήσουμε να μην λέμε ψέματα, να μην χτυπάμε, να μην προσβάλλουμε τους άλλους και να μην βρίζουμε. Να κάνουμε καλές σκέψεις για τους ανθρώπους μας ώστε να ομορφαίνουμε και να στολίζουμε την ψυχή μας!!! 
    
Υπάρχει όμως και ο αγώνας του σώματος! Από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 17 Δεκεμβρίου νηστεύουμε το κρέας , τα γαλακτοκομικά και τα αυγά και τρώμε ψάρι (εκτός Τετάρτης και Παρασκευής ) και μετά τις 17 Δεκεμβρίου νηστεύουμε και το ψάρι.
Η νηστεία όμως κατά την υπόδειξη του Χριστού έχει νόημα όταν συνδυάζεται με προσευχή και ελεημοσύνη. Για τον λόγο αυτό, η Εκκλησία με την έναρξη της νηστείας μας προσκαλεί σε εντονότερη λειτουργική ζωή και αγαθοεργία. 

Σίγουρα στα μικρά μας παιδιά την νηστεία της τροφής την κανονίζουν οι γονείς! Εμείς πρέπει με χαρά να τους υπακούμε!!! Μπορούμε όμως αντί να ζητάμε σοκολάτα γάλακτος, εκείνες τις μέρες να ζητάμε σοκολάτα υγείας κ.α. 


Η νηστεία των Χριστουγέννων 
μάς βοηθάει να ''καθαρίσουμε'' και 
να ''στολίσουμε΄΄ την ψυχή μας για 
να υποδεχτεί τον Νεογέννητο Χριστό! 


 


Pages