Έμαθα Ελεύθερος να ζω. Τρίτη θεατρική παράσταση στην Ιτέα - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

29 Σεπτεμβρίου 2019

Έμαθα Ελεύθερος να ζω. Τρίτη θεατρική παράσταση στην Ιτέα


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για τρίτη συνεχή φορά η νεανική θεατρική παράσταση του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Φωκίδος με θέμα τον πόλεμο κατά των τοξικών ουσιών.
Στην αίθουσα του Κυριακοπούλιου ιδρύματος, στην Ιτέα Φωκίδος έλαβε χώρα το θεατρικό δρώμενο, την Κυριακή 29/09/2019, ώρα 18:30 το απόγευμα. Έντονα ήταν τα συναισθήματα, αλλά και οι προβληματισμοί που γεννήθηκαν μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή, Πέτρου, καθώς και τα μηνύματα που πέρασε το θεατρικό, σε μικρούς και μεγάλους! Με χειροκροτήματα και ιδιαίτερο ενθουσιασμό συνόδευε σε όλη την διάρκεια της παράστασης, το ένθερμο κοινό της Ιτέας, όπου σε ποσοστό, τα παιδιά του Δημοτικού και οι νέοι Γυμνασίου και Λυκείου, ήταν η πλειοψηφία, αφού ο αριθμός τους ξεπέρασε τα 110 άτομα.

Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης έκανε ο Αρχιμ. Λεόντιος Γερανίου, ιεροκήρυκας και κατηχητής σε Άμφισσα και Κίρρα, οι οποίος προσκάλεσε τον υπεύθυνο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Αυγουστίνο Σύρρο, να μιλήσει μετά το πέρας του θεατρικού. Ο δεύτερος, διαβάζοντας μερικά δελτία Τύπου της Αστυνομίας που αφορούσαν συλλήψεις ατόμων που διακινούσαν τοξικές ουσίες μέσα στο νομό μας, εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι μέσα στο σπίτι μας και προσκάλεσε τους νέους να αντισταθούν αφού Έμαθαν να ζουν ελεύθεροι από τα πάθη τους! Χρέος των ποιμένων της Εκκλησίας είναι να ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και να τα ενημερώνουν για κάθε λογής κινδύνους πριν έρθει το πρόβλημα και χρειάζεται η θεραπεία!!

Στην συνέχεια ακολούθησε ένα δρώμενο ολιγόλεπτης διάρκειας 3-4 λεπτών σε μορφή παντομίμας, από τις συναντήσεις νέων της Κίρρας, το οποίο ήταν εξίσου διδακτικό, αλλά και συγκινητικό, τονίζοντας πώς ο άνθρωπος απελευθερώνεται από τα πάθη και τις αδυναμίες του, μονάχα όταν αφήσει στην ζωή του να μπει ο Χριστός.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με ένα από τα πλέον αγαπημένα παιχνίδια των νεαρών μας φίλων, την πινιάτα, ένα ωραίο σχηματισμένο και πολύχρωμο χαρτόκουτο με το νούμερο 5, γεμάτο με λιχουδιές, όπου φυσικά θα ήταν δυνατόν να τις απολαύσουν, μόνο αν κατάφεραν να το σπάσουν, πράγμα που αποδείχθηκε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού τα μάτια τους ήταν κλειστά!

Η όλη εκδήλωση τελείωσε με χαρά και ενθουσιασμό και ευχήθηκαν όλοι να έχουμε καλή ιεραποστολική χρονιά με την ευλογία του Θεού μας.
Στην έξοδο της αίθουσας διανεμήθηκε σε όλους το βιβλίο με τίτλο “Έμαθα Ελεύθερος να ζω” όπου μέσα στις σελίδες του περιγράφεται η αυθεντική ιστορία του νεαρού Πέτρου που έμπλεξε στις τοξικές ουσίες, αλλά τελικά με την βοήθεια του Θεού ελευθερώθηκε! Επίσης μοιράστηκε η social media καρτούλα του Γραφείου Νεότητας για να κρατούμε επαφή με τις δραστηριότητες του Γραφείου Νεότητας.

Η αποτίμηση της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα θετική και ένθερμη, αλλά αποδείχθηκε και ιδιαίτερα ευχάριστη για τα παιδιά της Ιτέας τα οποία συνόδευσαν τους κατηχητές-πατέρες της συντροφιάς, αλλά και τα παιδιά που αποτελούσαν την θεατρική ομάδα ως την παραλία όπου απόλαυσαν την τοπική γεύση από τα σουβλάκια που προσέφερε Το Κοκοράκι!υμα. 

Από το Γραφείο Νεότητας της 
Ι. Μ. Φωκίδος

Pages