ΘΕΜΑ: 1.1 Η δημιουργία του κόσμου "εκ του μηδενός" - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

05 Οκτωβρίου 2022

ΘΕΜΑ: 1.1 Η δημιουργία του κόσμου "εκ του μηδενός"

 ΠΡΟΣΕΥΧΗ 

Πριν αρχίσει η κάθε συνάντηση

Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν. 

Δόξα σοι, Χριστὲ ὁ Θεός, ἡ ἐλπὶς ἡμῶν, δόξα σοι.

Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Ἀμήν.

ΘΕΜΑ: Η δημιουργία του κόσμου "εκ του μηδενός"



-Καλώς ήρθατε στην παρέα μας αγαπημένα μας παιδάκια!!!

Πόσο μεγαλώσατε όλοι! Τρόμαξα να σας γνωρίσω!!!

Καλή σχολική χρονιά και καλή αρχή σε ότι κάνετε!!!

Και μιας που μιλάμε για νέα ξεκινήματα, τι θα λέγατε να μιλήσουμε για την Αρχή και την Δημιουργία του κόσμου; Εεε;

Αλήθεια ποιος δημιούργησε τον κόσμο;
Λοιπόν... Για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους και σας κοροϊδεύουν ανοίξτε αυτάκια και ακούστε καλά...

Την αλήθεια για την Δημιουργία του κόσμου θα την μάθουμε από την πιο αληθινή πηγή, την Αγία μας Γραφή!

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι τον κόσμο ολόκληρο τον δημιούργησε ο Θεός από το τίποτα, «εκ του μηδενός». Τον δημιούργησε από απέραντη αγάπη, μόνο με τον παντοδύναμο λόγο Του. Αυτός, που υπήρχε πριν από τον κόσμο, πρόσταξε και έγιναν όλα μέσα σε έξι δημιουργικές μέρες, σε έξι δηλαδή χρονικά διαστήματα, πού δεν ξέρουμε πόση διάρκεια είχαν.

Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε την ύλη. Μετά δημιούργησε τον ουρανό και τη γη.

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, η γη ήταν αόρατη και ασχημάτιστη. Χάος απέραντο απλωνόταν παντού και πυκνό σκοτάδι. Η γη δεν είχε καμιά μορφή. Στεριά και θάλασσα ανακατωμένα. Ήταν όλα πέρα πέρα μια σκοτεινή ερημιά. Πουθενά άνθρωπος, ούτε ζώο, ούτε πουλί, ούτε ψάρι, ούτε φυτό, τίποτε.

Και είπε τότε ο Θεός:

«Φως! Να γίνει φως!».

Κι απλώθηκε αμέσως φως λαμπρό.

Και τότε ο Θεός έδωσε στο φως το όνομα ημέρα και το πυκνό σκοτάδι το ονόμασε νύχτα. Αυτή ήταν η πρώτη ημέρα.

Τη δεύτερη ήμερα είπε ό Θεός:

«Να γίνει το στερέωμα».

Και τότε έγινε ο ωραίος και γαλανός ουρανός.

Την τρίτη ήμερα είπε ο Θεός: «Να συγκεντρωθούν τα νερά… και να φανεί η στεριά». Έτσι κι έγινε. Με πρόσταγμά του ο Θεός, όλα τα νερά που σκέπαζαν τη γη μαζεύτηκαν. Έτσι σχηματίστηκαν οι θάλασσες και φάνηκε η στεριά. Ξεχώρισε ο Θεός τη στεριά και την είπε γη και τα πολλά νερά τα είπε θάλασσα.

Έπειτα είπε ο Θεός:

«Να πρασινίσει η γη…». Έτσι κι έγινε. Την ευλόγησε και της είπε. Πάντα δέντρα και χορτάρι να βλασταίνουν από τα σπλάχνα σου. Οι σπόροι να πέφτουν από τους καρπούς σου και πάλι να ξαναφυτρώνουν».

Η γη έγινε καταπράσινη. Χορτάρι, θάμνοι και δέντρα όλων των ειδών φύτρωσαν παντού. Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό.

Την τέταρτη ημέρα είπε ο Θεός: «Για να ξεχωρίζει η ημέρα από τη νύχτα, να γίνουν δύο φωτεινά σώματα στο στερέωμα του ουρανού».

Έτσι κι έγινε. Δημιούργησε ο Θεός τα δύο μεγάλα φωτεινά σώματα, το μεγαλύτερο για να κυριαρχεί την ημέρα, και το μικρότερο για να κυριαρχεί τη νύχτα. Έτσι ο ήλιος πρόβαλε στην Ανατολή. Και άμα βασίλεψε αυτός, βγήκε τη νύχτα το φεγγάρι.

Κι έπειτα δημιούργησε όλα τ' αστέρια και τα έβαλε στον ουρανό, για να λάμπουν στο σκοτάδι και να φωτίζουν τη γη... Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό.

Όταν ξημέρωσε η πέμπτη ημέρα, είπε ο Θεός: «Να γεμίσουν τα νερά με πλήθος ψάρια και πλήθος πουλιά να πετούν στον ουρανό…».

Το 'πε κι έγινε. Ο Κύριος ο Θεός δημιούργησε τα ψάρια, μικρά και μεγάλα πού γέμισαν τις θάλασσες. Δημιούργησε και τα πτηνά, που άρχισαν να πετούν στον αέρα. Τα ευλόγησε λοιπόν όλα… Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό.

Όταν ξημέρωσε η έκτη ήμερα, ο Θεός είπε: «Ας γεννήσει η γη σήμερα κάθε είδος ζωντανού οργανισμού. Όλα τα είδη των ζώων, των ερπετών και των θηρίων».

Έτσι κι έγινε. Ο Κύριος ο Θεός δημιούργησε όλα τα είδη των ζώων και των ερπετών της γης.

Έτσι λοιπόν παιδάκια αφού ο Θεός δημιούργησε την γη , τον ουρανό , την φύση και τα ζώα τελευταίο άφησε το πιο τέλειο δημιούργημα Του ,τον 
άνθρωπο!!!

Σχετικά με την Δημιουργία ... Θα σας θυμίσω πως ξεκινάει το ''Πιστεύω''... Δεεεν πιστεύω να μην το ξέρετε!!! Πάμε όλοι μαζί...

Σύνθημα: Πιστεύω εις έναν Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης....

Αυτό να θυμόμαστε όλοι!!!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ...

1. Χρωματίζουμε την σελίδα και αντιστοιχούμε τις ημέρες της Δημιουργίας με τα δημιουργήματα του Θεού!!!



2. Σκυταλοδρομίες με ανάποδη ζωγραφική!!!

    Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες. Απέναντι από κάθε ομάδα σε μακρινή απόσταση βάζουμε από ένα τραπέζι και από την κάτω μεριά κολλάμε από μία λευκή κόλλα χαρτί αντίστοιχα!!! 

    Κάτω από το κάθε τραπέζι ακουμπάμε τα χρώματα (νερομπογές ή μαρκαδόρους). Ο κατηχητής δίνει το θέμα της ζωγραφιάς π. χ. Η Δημιουργία του κόσμου! 

    Με το σύνθημα του κατηχητή φεύγουν τα πρώτα παιδιά από την κάθε ομάδα και πάνε κάτω από το τραπέζι παίρνουν τα χρώματα και ξεκινάνε να ζωγραφίζουν ανάποδα!!! Μόλις δώσει το σύνθημα ο κατηχητής φεύγουν και συνεχίζουν τη ζωγραφιά τα επόμενα και στη συνέχεια το άλλο ζευγάρι κ.λπ.
     
    Η πιο ωραία ζωγραφιά βραβεύεται!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Μετά από την κάθε συνάντηση

Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος, ἐλέησον ἡμᾶς. (3)

Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου· ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου· γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς· τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. Ἀμήν.

Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός ἐλέησον καί σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.

Pages