ΘΕΜΑ 11.1 Χριστούγεννα παιδιά - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

14 Δεκεμβρίου 2022

ΘΕΜΑ 11.1 Χριστούγεννα παιδιά

    ΠΡΟΣΕΥΧΗ 

Πριν αρχίσει η κάθε συνάντηση

    Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν. 
Δόξα σοι, Χριστὲ ὁ Θεός, ἡ ἐλπὶς ἡμῶν, δόξα σοι.

    Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Ἀμήν. 


Γνωστοποιήσεις τρέχουσας εβδομάδας

• TA ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ θα ξεκινήσουν στις 7, 8-1-2023.

• Στο μεσοδιάστημα των εορτών εκμεταλευθείτε τον χρόνο για να κάνετε κάποια/ες δραστηριότητα/τες με τα παιδιά όπως εκδρομή, βραδινή συνεστίαση πίτσας, προβολή βίντεο, επίσκεψη σε ιδρύματα ή πονεμένους ανθρώπους ή κάτι άλλο.


ΘΕΜΑ: Χριστούγεννα παιδιά (Προσχ.-Ά Σχολ.)
    Γεννήθηκε ο Χριστός, ο Σωτήρας του κόσμου. Αυτές τις ημέρες κι οι πιο σκληροί άνθρωποι, κι οι πιο αμαρτωλοί, νιώθουν την καρδιά τους να ζεσταίνεται, να γεμίζει από ουράνιο φως, να σκιρτά από χαρά και λαχτάρα. Κάθε χρονιά ακούμε την ιστορία της Γεννήσεως του Κυρίου, την διαβάζουμε και την ξαναδιαβάζουμε, χωρίς να την χορταίνει η καρδιά μας ποτέ. Ελάτε λοιπόν να κάνουμε μαζί σήμερα και πάλι ένα ταξίδι στη Βηθλεέμ.

     Όπως πανηγύριζαν οι αγνοί κι ευσεβείς ποιμένες της Βηθλεέμ, έτσι θα πανηγυρίσουμε κι εμείς, παιδιά, για τη γέννηση του Κυρίου μας.
 Γιατί όμως, τι σημασία έχει για μάς αυτό το γεγονός; 
  -Γιατί ήρθε ο Υιός του Θεού ο Μονογενής στον κόσμο;
 -Θυμάστε πώς ανήγγειλε ο λευκόφτερος άγγελος το μεγάλο μήνυμα στους ποιμένες; 
 
Τι τους είπε; 
"Γεννήθηκε για σας σήμερα ο Σωτήρας!"

 Αυτή τη μεγάλη, την πολύ σπουδαία αλήθεια θέλει η Εκκλησία μας να μας υπενθυμίσει με τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Και λέει σ’ όλους τους Χριστιανούς αυτό που είπαν μεταξύ τους οι αγνοί και καλοί ποιμένες.

 Ας πάμε στην Βηθλεέμ, να προσκυνήσουμε τον Σωτήρα μας. Μας περιμένει. Ο Βασιλεύς των Ουρανών, σπαργανωμένος σε μια ταπεινή φάτνη, μέσα σ’ έναν στάβλο, με συντροφιά τα ζώα. Κι ας του φέρουμε πρόθυμα τα δώρα μας.

    -Τι λέτε παιδιά, να δωρίσουμε στον νεογέννητο Χριστό μας;
 (... ) Την καρδιά μας πρώτ’ απ’ όλα.

 Εκείνος ήρθε έτσι, ταπεινά, για να μας σώσει από την αμαρτία. Ήρθε από αγάπη, και συμπόνια για τα δεινά που υποφέρει ο άνθρωπος, όταν είναι σκλάβος του κακού. Πρέπει όμως κι εμείς ελεύθερα να το θέλουμε για να μας σώσει. Και θα δείξουμε πως θέλουμε ειλικρινά τη σωτηρία μας, όταν χωρίς κανένα δισταγμό να του δώσουμε δώρο την καρδιά μας. 

Και πόσα αλλά δώρα μπορούμε να χαρίσουμε στο Θείο Βρέφος! 
    Να εξομολογηθούμε, για να φορέσουμε και στην ψυχή μας γιορτινή φορεσιά και να πάμε στη Βηθλεέμ, στην Εκκλησία δηλαδή, να Τον προσκυνήσουμε
    Να κοινωνήσουμε,
    Να κάνουμε κάποια ελεημοσύνη, ευλογημένες πράξεις αγάπης!

    Αυτός, παιδιά, είναι ο καλύτερος εορτασμός των Χριστουγέννων. Δεν πρέπει να τον περιοριστούμε στα καλά ρούχα ή στο τραπέζι με τη γαλοπούλα και τα γλυκά. Μη νομίσετε, παιδιά μου, πως ο Κύριος περιμένει τους πλούσιους, τους σοφούς, τους αξιωματούχους και τους μεγάλους του κόσμου αυτού, να πάνε και να Τόν προσκυνήσουν, για να χαρεί. 
    
    Κι εκείνοι είναι καλοδεχούμενοι, όταν πλησιάσουν την φάτνη με καθαρή καρδιά. Αλλά περισσότερο ο μικρός Χριστός θα χαρεί, όταν δει να γεμίζει το σπήλαιο της Βηθλεέμ από εμάς, τα παιδιά που με αγνούς, χαρούμενους ύμνους θα Τόν προϋπαντήσουμε και θα Τον ευχαριστήσουμε, γιατί μας έφερε με τη γέννησή Του τη σωτηρία.

Παιδιά μου καλά, Καλά κι Άγια Χριστούγεννα

Ευλογημένο το νέο έτος 2023 Πάμε να δούμε ποιοι άγιοι γιορτάζουν αυτή την εβδομάδα... 

Στις 20 Δεκεμβρίου ο Άγ. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος
        ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1.Μαθαίνουμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων

    Μαθαίνουμε τα κάλαντα και πάμε με τα παιδιά του κατηχητικού μας να τα πούμε στις γειτονιές της ενορίας μας! Με τα χρήματα που θα μαζέψουμε θα αγοράσουμε δώρα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη!!!2. Κατασκευάζουμε έναν άγγελο 
    


ΠΡΟΣΕΥΧΗ: 

Μετά από κάθε συνάντηση

    Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος, ἐλέησον ἡμᾶς. (3)

    Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου· ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου· γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς· τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. Ἀμήν.

    Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός ἐλέησον καί σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.

Pages