Έναρξη νεανικών συναντήσεων στη Μητρόπολη Φωκίδος - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

19 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη νεανικών συναντήσεων στη Μητρόπολη Φωκίδος


    Μία πρωτότυπη ιδέα για την έναρξη των κατηχητικών συνάξεων είχε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Το Σάββατο 11 Σεπτ. 2021 κατηχητές της Μητροπόλεως Φωκίδος με 4 πούλμαν και 150 παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου πήγαν εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας σε έναν τόπο εμπνευσμένο από την άγρια δύση το ‘’The Ranch’’. 

    Μέσα στο Ράντζο, σε μια έκταση πάνω από 100 στρέμματα περιτριγυρισμένοι από ξύλινα σπίτια, κτίρια, αποθήκες, Τράπεζα, που θυμίζουν πραγματικά την άγρια Δύση μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε ποικίλα αθλήματα, αλλά και κάνουν ιππασία, ή βόλτα με τα διπλά ή μονά ποδήλατα  με το μηχανοκίνητο τρενάκι καθώς και να δείξουν τις ικανότητές τους στους αντιπάλους στο τένις, στο μπάσκετ, στο βόλευ ή να παίξουν πινκ πονκ ή ποδοσφαιράκι.

    Φυσικά δεν θα μπορούσε να έλειπε το Επετειακό Κύπελλο ποδοσφαίρου σε αγώνες μεταξύ των κατηχητικών συνάξεων Φωκίδας. Έπαιξαν ομάδες από την Κίρρα, την Ιτέα, το Γαλαξίδι, την Ερατεινή και την Περιφέρεια Ευπαλίου. Μετά από σκληρούς αγώνες διακρίθηκε το Κατηχητικό της Ιτέας όπου σήκωσε και τo Επετειακό Κύπελλο της νίκης. Μετάλλια απονεμήθηκαν και στους παίχτες της ομάδας !! Μετάλλιο καλύτερου παίχτη πήρε ο Ιωάννης Ζέκα από το Ευπάλιο.

    Αμέσως μετά την απονομή των μεταλλίων όλοι μαζί μαζευτήκαμε στην εξωτερική τραπεζαρία για το μεσημεριανό γεύμα και ακολούθησε μία σύντομη ομιλία από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. Αυγουστίνο Σύρρο ο οποίος μιλώντας στα παιδιά μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου για την κήρυξη έναρξης των νεανικών συναντήσεων όλων των βαθμίδων για το έτος 2020-21.

    Επίσης τόνισε ότι αυτή η εκδρομή πραγματοποιήθηκε διότι ο Σεβ. Μητροπολίτης βοήθησε οικονομικά για να μπορέσουν να έρθουν τα παιδιά. Κατόπιν προέτρεψε τα παιδιά να παραμένουν ενωμένοι με τον Χριστό μας και να βρίσκονται στο πλάι των κατηχητών τους.

    Στην πορεία βγάζοντας την αναμνηστική φωτογραφία και αποχαιρετώντας τον ‘’Μικρό Παράδεισο’’ το ταξίδι συνεχίζεται με 
προσκύνημα στον Όσιο Πατάπιο και στον άγιο Γεράσιμο Λουτρακίου. 

    Έχοντας πάρει ευλογία από τους Αγίους και γεμάτοι από στιγμές δράσης, άθλησης και ψυχαγωγίας η εκδρομή τελειώνει με την βραδινή προσευχή δοξολογώντας  τον Θεό για την ημέρα που μας χάρισε.

Για το Γραφείο Νεότητας
  - Γεωργία Μαρδάκη -































Pages