Ο Πόνος και η χαρά στη ζωή μας - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

03 Μαρτίου 2021

Ο Πόνος και η χαρά στη ζωή μας







Στη σημερινή μας διαδικτυακή παρέα συζητήσαμε το θέμα «Ο Πόνος και η Χαρά στη ζωή μας». Είναι αλήθεια πως σήμερα υπάρχει άφθονος σωματικός και ψυχικός πόνος που κανένας μας δεν μπορεί να τον αποφύγει κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στο πρώτο μας βιντεάκι έγινε αντιληπτό από τα λόγια του Αγίου Παισίου, πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε πνευματικά και όχι κοσμικά τις δοκιμασίες στη ζωή μας. Κατά τις οποίες ο Θεός θα μας δώσει την δύναμη να τις ξεπεράσουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί.
https://www.youtube.com/watch?v=KoBkUOeDL0A&feature=share&fbclid=IwAR1q72zyRa46BZqqZkVXYrmfrCXY0tmmQbppMrLICA0X2TFqhD_0o6LFI_0

Έπειτα, στο επόμενο βίντεο ακούσαμε κάτι αρκετά σημαντικό. Το ότι ο Θεός είναι δίκαιος . Άρα ότι μας συμβαίνει είναι ελεγχόμενο από τον ίδιο και έχει το σκοπό του.
https://www.youtube.com/watch?v=GzxyJGGYvwE&ab_channel=%CE%95%CF%80%CE%AF%CE%91%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CF%89%CE%BD

Επιπρόσθετα, στο 3ο βίντεο που παρακολουθήσαμε συμπεράναμε πως τελικά ο πόνος στη ζωή μας είναι αναγκαίος και πολλές φορές μας προφυλάσσει από μεγάλα λάθη και επιλογές. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως ευλογία και να τον εκμεταλλευόμαστε για τη σωτηρία της ψυχή μας. Ας μην ξεχνάμε πως ο Θεός δεν θα επιτρέψει τίποτα που να είναι πάνω από τις δυνάμεις μας.
https://www.youtube.com/watch?v=0gH3H-g3TFc

Συμπέρασμα μας είναι να έχουμε εσωτερική χαρά και τις περιόδους που η ζωή γίνεται δύσκολη. Ο άνθρωπος που έχει το Πνεύμα το Άγιο έχει τον Θεό και είναι χαρούμενος και ευχάριστος! ΠΗΓΗ ΧΑΡΑΣ! Ο χριστιανός που θλίβεται στη ζωή του δεν έχει Χριστό μέσα του.

Τέλος παίξαμε το kahoot με νικήτρια για ακόμα μια φορά τη Χαρίκλεια!!!

Pages