Σχολιασμός επικαιρότητας με το βλέμμα των νέων - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

12 Ιανουαρίου 2021

Σχολιασμός επικαιρότητας με το βλέμμα των νέων

Στη σημερινή μας συνάντηση συζητήσαμε με τη παρέα μας διάφορα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα. Πρώτα από όλα αναφερθήκαμε στη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας η οποία ναι μεν είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο  εργαλείο  σε πολλούς τομείς, αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Αρχικά, η αλόγιστη χρήση της μπορεί να προκαλέσει εθισμό και πολλά ψυχολογικά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο. Σε κοινωνικό επίπεδο η τεχνολογία όπως προβλέπεται μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στον παγκόσμιο έλεγχο της οικονομίας και της ζωής των ανθρώπων. Δείτε σχετικά βίντεο.





Έπειτα, συζητήσαμε για τις επιπτώσεις της καραντίνας και για την τηλεκπαίδευση. Πρώτον, όσον αφορά την τηλεκπαίδευση μπορούμε να αντιληφθούμε πως τα παιδιά δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να συγκεντρωθούν, να διαβάσουν, χάνουν το ενδιαφέρον τους, τους λείπει η παρέα τους, ο χώρος τους και πολλά άλλα λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης στην οποία βάλθηκαν να ζήσουν. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε αυτό το βίντεο 



στο οποίο γίνεται φανερό πως η κοινωνική απομόνωση λόγω των μέτρων του ιού κάνουν τον άνθρωπο να νιώθει μοναξιά. Το αίσθημα αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο την ψυχική όσο και την σωματική μας υγεία.

Επιπρόσθετα, συζητήσαμε το θέμα της παραπληροφόρησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης με ένα επίκαιρο περιστατικό την ημέρα των Θεοφανείων. Όπου δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ψευδή στοιχεία για να στοχοποιήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση την Εκκλησία μας με τον αγιασμό των υδάτων στη Νάξο. 




Τέλος, παρακολουθήσαμε άλλα δύο βίντεο που αναφέρονταν στη νέα τάξη πραγμάτων και στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι χριστιανοί. Στα δυο από τα τρία βίντεο ο επεξηγηματικός Γέροντας Νεκτάριος με απτό, απλό και άμεσο λόγο μας βοηθάει να καταλάβουμε τι συμβαίνει στις ημέρες. 
1. Πού μας οδηγούν τα νέα δεδομένα της εποχής μας; 


2. Έρχεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων – Όλα αλλάζουν | Ρωτήστε τον Γέροντα 



Είναι πλέον ξεκάθαρο πώς όλα όσα γίνονται μας οδηγούν στη δημιουργία μιας αχρήματης κοινωνίας και στη χρήση των μικροτσίπ που θα έχουν πλήρη έλεγχο του κάθε ανθρώπου. 

Ο απώτερος σκοπός δεν είναι άλλος από την παγκόσμια κυβέρνηση και τον παγκόσμιο ηγέτη που θα κυβερνά όλα τα κράτη.

Προσοχή λοιπόν, διότι την εποχή που ζούμε θα υπάρχουν άνθρωποι και συστήματα που θα προσπαθήσουν να μας πλανήσουν. Προσοχή, γιατί θέλουν να μας βγάλουν από το δρόμο του Θεού και τη σωτηρία της ψυχή μας, να μας αποκόψουν από την 

Αλήθεια που είναι ο Θεός και να μας οδηγήσουν στο ψέμα, στην πλάνη και στην καταστρατήγηση της ελευθερίας μας.

Να διαβάζετε την Αγία Γραφή για να γνωρίζετε ποια είναι η αλήθεια για να μην πέσουμε θύματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εμείς ως χριστιανοί θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό και να μην φοβόμαστε κανέναν.

  

Pages