H προετοιμασία για τα πραγματικά Χριστούγεννα - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

22 Δεκεμβρίου 2020

H προετοιμασία για τα πραγματικά Χριστούγεννα

Στην σημερινή μας 6η διαδικτυακή συνάντηση για νέους 18-29 ετών ασχοληθήκαμε με το θέμα “H Προετοιμασία για τα πραγματικά Χριστούγεννα”. 




Αρχικά τονίσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα από εμάς να δεχθούμε με ελεύθερη βούληση το γεγονός του ότι ο Χριστός που είναι Θεός γίνεται άνθρωπος. Άρα Θεάνθρωπος. Αυτό εγώ πρέπει να το δεχθώ χωρίς πίεση και δυσκολία, αλλά να το πιστέψω με όλη μου την καρδιά! Είναι η βάση για να ανέβω το πρώτο πνευματικό σκαλοπάτι. Πάνω σε αυτό τώρα χτίζεται όλο το οικοδόμημα της πίστεως στον Χριστό. Και η έναρξη φυσικά γίνεται με την αποδοχή της υπερφυσικής γέννησης του Χριστού. 

Κατόπιν, παρακολουθήσαμε το πρώτο βίντεο με τίτλο: Χριστούγεννα: Γιορτή για τον Χριστό η απλά ενα πάρτι;  https://www.youtube.com/watch?v=CEieW3hPRt0

και το δεύτερο με τίτλο: Χριστούγεννα χωρίς Χριστό  https://youtu.be/4355Z8Bk7wM 

Και τα δύο βίντεο αναφέρονταν στο πώς ζει ο κόσμος τα Χριστούγεννα εν αντιθέσει με το πώς θα έπρεπε να ζει. Αναλυτικότερα, τα Χριστούγεννα δυστυχώς έχουν γίνει μια εμπορική εορτή όπου οι άνθρωποι έχουν θεοποιήσει τα υλικά αγαθά και ξεχνούν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, το οποίο δεν είναι άλλο από την γέννηση του θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Έπειτα, διαβάσαμε κάποια επιλεγμένα κείμενα από την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας κ.κ. Νικολάου τα οποία αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε όλοι να ζήσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Αυτό που τονίσαμε περισσότερο ήταν το έργο της κατά Χριστόν Αγάπης, όχι μόνο υλική αλλά και ψυχική.

Δηλαδή, να προσφέρουμε με όλη μας την καρδιά είτε υλική είτε ψυχική βοήθεια στον αδελφό μας που είναι εικόνα του Χριστού. Όχι μόνο να περνάμε εμείς καλά την στιγμή που άλλοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα προς το ζην.

Βέβαια σε όλα αυτά που αναφέραμε είναι απαραίτητο να καθαρίσουμε την ψυχή μας από τα πάθη και τις αμαρτίες μας με το λουτρό της ψυχής που είναι η εξεομολόγηση. Βέβαια πώς μπορεί να γίνει αυτή εν μέσω Κορονοϊού;;;

Αναφερθήκαμε και στον μνήστωρα Ιωσήφ τον προστάτη της Παναγίας και κατ´ επέκταση των παρθένων, αλλά και προστάτη του Χριστού ως άνθρωπο και κατ᾽ επέκταση των παιδιών που στερούνται τους γονείς τους. Η μνήμη του τιμάται την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Πριν το τέλος, παίξαμε για ακόμη μια φορά στο Kahoot με νέες Χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις… και… όχι μόνο… με νικήτρια την Χαρίκλεια!!!!

Τέλος αλληλοευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο τα Καλά Χριστούγεννα, με την προσδοκία να γεννηθεί ο Χριστός στην καρδιά μας και να κοινωνήσουμε τα άχραντα Μυστήρια συμμετέχοντας στην Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία εν μέσω Κορονοϊού!







Υγ. Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στις διαδικτυακές συναντήσεις νέων 18-29 ετών θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:

  1. Να δείτε το παρόν βίντεο που αφορἀ τις διαδικτυακές συναντήσεις μας και να κάνετε ότι λέει.

  2. Να είστε γνωστός με ένα τουλάχιστον μέλος της παρέας μας.

  3. Να είστε 18-29 ετών, φοιτητής, εργαζόμενος ή άνεργος κ.λπ… Ραντεβού κάθε Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα.


Pages