Οι σχέσεις των ανθρώπων στην εποχή μας - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

01 Δεκεμβρίου 2020

Οι σχέσεις των ανθρώπων στην εποχή μας




Στη σημερινή μας διαδικτυακή παρέα ασχοληθήκαμε με το θέμα «Οι σχέσεις των ανθρώπων στην εποχή μας». Επικεντρωθήκαμε, στις οικογενειακές και στις φιλικές σχέσεις των ανθρώπων, συμφωνώντας ότι και οι δύο περνάνε κρίση.

Αρχικά, βλέποντας το πρώτο βίντεο (Technology and the Family) https://youtu.be/37OLJPjoews διαπιστώσαμε τη σταδιακή εισβολή της τεχνολογίας στην οικογένεια. Αποτέλεσμα αυτού είναι πως τα μέλη της οικογένειας έχουν χάσει την επικοινωνία μεταξύ τους λόγω της πολύωρης ενασχόλησης τους με τα τεχνολογικά μέσα. Με λίγα λόγια μιλάμε για αποξένωση.

Έπειτα, παρακολουθήσαμε 2 βίντεο https://youtu.be/T16sUekcV_0 τα οποία αναφέρονταν στην πολύτιμη αξία της φιλίας. Από αυτά διαπιστώσαμε πως η πραγματική αγάπη και φιλία στις μέρες μας αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο ειδικά για τους ανθρώπους που δεν έχουν κοινό στοιχείο το Θεό. Ακόμα αναφέρθηκε πως η προσευχή παίζει μεγάλο ρόλο στις σχέσεις των ανθρώπων και πολλές φορές είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε άλλη μορφή βοήθειας. 

Στη συνέχεια,  ακούσαμε το τραγούδι «Η ενδεκάτη εντολή» της Νάνας Μούσχουρη https://youtu.be/EwslBnJG9QY όπου αναρωτηθήκαμε για το ποια είναι αυτή η 11η εντολή. Καταλήξαμε στο ότι είναι η εντολή της αγάπης ιδιαίτερα στους εχθρούς μας! 

Τέλος, είδαμε και ένα τελευταίο βίντεο του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας https://youtu.be/4Ynlq8ciagc που με λίγα και απλά λόγια μιλάει για την αληθινή αγάπη. Ουσιαστικά μας λέει πως όποιος έχει αγάπη έχει τον Θεό μέσα του αφού ο Θεός είναι αγάπη.

Συμπερασματικά, οι σχέσεις των ανθρώπων στις μέρες μας λόγω της εγωιστικής τάσης των ανθρώπων αλλά και η επιπλέον εισβολή της τεχνολογίας στην καθημερινότητα και επιπλέον λόγω της πανδημίας, τις καθιστά δύσκολες. 

Την λύση όμως μας την δίνουν τα λόγια του Θεού που μας παροτρύνουν στο να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας σαν τον εαυτό μας και να έχουμε πνεύμα θυσίας σε όλες μας τις κοινωνικές μας σχέσεις. 

Τέλος θα ήταν παράληψη να μην σημειώσουμε τον διαδικτυακό διαγωνισμό γνώσεων που ακούει στο όνομα Kahoot και είναι εξαιρετικά ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Νικητής και πάλι ο Γεράσιμος Ι. κοινώς Jerro!!! Αμάν αυτό το παιδί!!!! 





Pages