Η αποτυχία στη ζωή μας - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

24 Νοεμβρίου 2020

Η αποτυχία στη ζωή μας


Το έμψυχο δυναμικό που βοηθά το έργο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, με επικεφαλής τον πατέρα Αυγουστίνο,  υπεύθυνο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας, δημιούργησε μια διαδικτυακή παρέα για ηλικίες νέων 18-29 ετών και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου '20 και ώρα 5.30 - 7.30 απογ. έκανε την δεύτερή  της συνεδρία!

Το θέμα που συζητήσαμε αυτή τη φορά με τίτλο: “Η Αποτυχία στη ζωή μας” είχε σκοπό να μας υπενθυμίσει πώς όσες φορές και αν αποτύχουμε στη ζωή μας σημασία έχει να μάθουμε από τα λάθη μας και να συνεχίζουμε να προσπαθούμε. 

Αρχικά, μετά την προσευχή που συνηθίζουμε να κάνουμε σε κάθε έναρξη των συναντήσεων μας, είδαμε το πρώτο βίντεο το οποίο μάς ενθάρρυνε στο να μην εγκαταλείπουμε τις προσπάθειές μας όταν αποτυγχάνουμε αλλά να ρισκάρουμε και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Έπειτα, στο δεύτερο και τρίτο βίντεο έγινε αντιληπτό πως αν αποτύχουμε εμείς, ενώ ο αδερφός μας επιτύχει, δεν θα πρέπει ούτε να τον ζηλέψουμε ούτε να τον φθονήσουμε. Αντιθέτως θα πρέπει να χαρούμε με την επιτυχία του και να αγωνιστούμε για τη δική μας.

Επιπλέον τονίστηκε ακόμα περισσότερο πώς μέσα από τις συνεχόμενες αποτυχίες μαθαίνουμε και σταδιακά γινόμαστε καλύτεροι.

Εν τέλει, παρακολουθήσαμε ένα απόσπασμα από μία ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου και  γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη, όπου μας επισήμανε πως στη ζωή μας και στις επιλογές μας θα πρέπει να ρωτάμε και να αναζητούμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού και με βάση αυτό να πορευόμαστε.

Υπήρχε συμμετοχή στην συζήτηση από τους τηλεσύνεδρους και βγήκαν αξιόλογα συμπεράσματα, όπως το ότι η αποτυχία και η αστοχία στην πνευματική ζωή που ακούει στο όνομα αμαρτία,  δεν πρέπει να μας απογοητεύει όσο κι αν ΔΕΝ διορθωνόμαστε όσο πρέπει, αλλά να συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της αμαρτίας με την βοήθεια του Θεού .

Τέλος, συζητήσαμε για το επίκαιρο θέμα του Κορονοϊού βλέποντας την συνέντευξη Μαυραγάνη, πρώην υπουργού μεταφορών και για τον ιό της φτώχειας και εκφράσαμε τις απόψεις μας, συμφωνώντας ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές!!!

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το διασκεδαστικό και μορφωτικό διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot με Ερωτήσεις γεωγραφίας και Αγίας Γραφής, στο οποίο νικητής βγήκε ο Γεράσιμος Ι. Αλεξόπουλος,  κοινώς Jerro.

Πληροφορίες λένε, ότι την ερχόμενη Κυριακή, θα ετοιμαστεί νέο παιχνίδι πιο ενδιαφέρον παιχνίδι και με διάφορες ερωτήσεις ποικίλου περιεχομένου. Άντε να δούμε!!


Υγ. Όσοι επιθυμείτε να εγγραφείτε στις διαδικτυακές συναντήσεις δεν έχετε άλλο παρά θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω χαρακτηριστικά!

  1. Να δείτε το παρόν βίντεο που αφορἀ τις διαδικτυακές συναντήσεις μας και να κάνετε ότι λέει.

  2. Να είστε γνωστός με ένα τουλάχιστον μέλος της παρέας μας.

  3. Να είστε 18-29 ετών, φοιτητής, εργαζόμενος ή άνεργος κ.λπ…

Ραντεβού την Κυριακή 29/11/2020 στις 5:30 το απόγευμα.



Pages