“Τα νειάτα σου είναι μια φορά” - Πραγματοποιήθηκε η Θεατρική Παράσταση - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

05 Νοεμβρίου 2020

“Τα νειάτα σου είναι μια φορά” - Πραγματοποιήθηκε η Θεατρική Παράσταση


Συμβολή στη σωστή χρήση των social media 

Πραγματοποιήθηκε στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας -τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοιού- η θεατρική παράσταση «Τα νειάτα σου είναι μια φορά» από την νεανική θεατρική ομάδα της Μητροπόλεως Φωκίδος. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ Θεόκτιστος, ο υπεύθυνος γραφείου Νεότητας π. Αυγουστίνος Σύρρος, καθώς και κατηχητές και παιδιά της Ιτέας και Κίρρας!

Η παράσταση είχε σαν στόχο να δείξει σε όλους, πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που έχει δοθεί στον καθένα μας, πόσο μοναδικές είναι οι στιγμές, τα λεπτά, οι ώρες, τα χρόνιας μας, χρόνια τα οποία είναι μετρημένα και πρέπει να τα ζούμε όσο πιο ποιοτικά γίνεται, και όχι να τα σπαταλάμε μπροστά στην οθόνη ενός κινητού ή τάμπλετ.

Οι χαρακτήρες  του έργου, ήταν τα μαγευτικά και εθιστικά social media, το κυρίαρχο Facebook, όπου κρατά να ηνία ακόμα στην διαδικτυακή περιήγηση, το ξεσηκωτικό και μεγάλη απήχηση στους νέους Instagram, το πολυδιάστατο twitter, το επαναστατικό και πρώτο σε απασχόληση Youtube, το εθιστικό και επικίνδυνο Gaming, είναι αυτοί που διεκδικούν τον πολύτιμο χρόνο ενός νεαρού μαθητή, ρουφώντας του τόση πολύ ενέργεια που δεν έχει πλέον κανένα άλλο ενδιαφέρον πέρα από αυτά, δεν ασχολείται ούτε με το διάβασμα, ούτε με το παιχνίδι, ούτε με την οικογένεια, ούτε με τους φίλους του.

Μια εικονική πραγματικότητα, βασισμένη στην απάτη της διασκέδασης και της επικοινωνίας μέσω των  social media, πλασμένη για έναν και μόνο σκοπό, να κλέβουν διαρκώς τον χρόνο μας και να αποβλακώνουν το νου μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπεύθυνος γραφείου νεότητας π. Αυγουστίνος Σύρρος, στο τέλος της παράστασης.

Στους καιρούς που ζούμε, στις δυσκολίες και στην πίεση της καθημερινότητας, η πολύωρη περιήγηση στο διαδίκτυο μοιάζει κυριολεκτικά με μια Όαση, όμως τελικά, η χαλάρωση και η ξεκούραση που νομίζουμε ότι προσφέρει, οδηγεί στην απομόνωση και στην εξάρτηση του ηλεκτρονικού κόσμου, όπως διαδραματίζεται και στο έργο.

Η παράσταση είναι μια υπόθεση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, γιατί ως γνωστόν πλέον, ο εθισμός στο ιντερνετ δεν κάνει διακρίσεις. Αυτό λοιπόν το δρώμενο για όσους το παρακολουθήσαν αλλά και όσους στο μέλλον το δουν, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για αφύπνιση συνείδησης  και προβληματισμό,  διότι σίγουρα αυτή η ψηφιακή αποβλάκωση αποτελεί έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο και σοβαρό πρόβλημα στην εποχή μας, όπου όλοι οφείλουμε να θυμόμαστε ότι τα νειάτα μας είναι  μια φορά, μην τα πετάμε στα σκουπίδια!

Την παράσταση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τονίζοντας ότι το έργο της Εκκλησίας είναι προτίστως πνευματικό και δευτερευόντως κοινωνικό. Ειπε, ακόμη, ότι το θεατρικό είχε κοινωνικό χαρακτήρα και μας έπεισε ότι χρειάζεται πολύ προσοχή η χρήση των social media από τους νέους οι οποίοι πολλές φορές κάθονται στην οθόνη του κινητού τους ακόμα και 6 ώρες! Ο άνθρωπος είναι από την φύση του κοινωνικό ον, αλλά με την κατάχρηση των media γίνεται αντικοινωνικός, καταντά φυτό, όπως είπε και το θεατρικό.  Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για το θεατρικό και ευλόγησε το ποίμνιο.


Από το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μ. Φωκίδος



































Pages