Εκδρομή στο κέντρο της Αθήνας - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

28 Δεκεμβρίου 2019

Εκδρομή στο κέντρο της Αθήνας


Με αφορμή την γιορτή ατμόσφαιρα των ημερών το κατηχητικό μας πραγματοποίησε εκδρομή στο κέντρο των Αθηνών καθώς και μια όμορφη επίσκεψη στο σπίτι φιλοξενίας παιδιών στην Αρχαία Κόρινθο «Το χαμόγελο του παιδιού».

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα πρώτος προορισμός μας ήταν να περάσουμε από την Ομόνοια, αλλά λόγω εργασιών ήταν κλεισμένη και προστατευμένη. Κατόπιν ανεβήκαμε την ημιλύκλια σκάλα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου φυλλάσσονται όλα τα βιβλία που εκδίδονται από έλληνες συγγραφείς καθώς και βιβλία των ξένων συγγραφέων και εκδοτών.

Εν συνέχεια, συνεχίσαμε τον περίπατό μας κατευθυνόμενοι προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ακαδημία Πλάτωνος όπου περιηγηθήκαμε στον εξωτερικό τους χώρο και πληροφορηθήκαμε τα σχετικά με αυτά από τους κατηχητές μας.

Η πορεία μας συνεχίστηκε προς τις Στήλες Ολυμπίου Διός, τον γύρο του Βράχου της Ακροπόλεως, το Ηρώδειο και στον πεζόδρομο του Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εκεί μάς έγινε γνωστό πως το Ηρώδειο είναι αρχαίο ωδείο ρωμαϊκής περιόδου καθώς επίσης ανανεώσαμε τις γνώσεις μας για τον Βράχο της Ακροπόλεως και τα μηνύματα που μας μεταφέρει. Πάντως τα σύγχρονα μηνύματα του γύρου της Ακροπόλεως ήταν οι πάμπολλοι πλανόδιοι πωλητές με τις διάφορες εντυπωσιακές φιγούρες τους ή αντικείμενα προς πώληση να προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των περαστικών και να αμειφθούν κάτι τις, για να μπορούν να αγοράσουν κάτι έτσι ώστε να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Ο περίπατός μας συνεχίστηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου πλήθος κόσμου την είχε κατακλύσει. Εκεί αντικρίσαμε και βιώσαμε τη «σύγχρονη» μορφή ζωής των Αθηναίων και όχι μόνο. Κατόπιν γεύμα στα πολλά μαγαζιά που έσφιζαν από κόσμο!!! 
Φυσικά αναμενόμενη ήταν η μετάβαση μας στον πεζόδρομο της Ερμού! Εκεί αντιληφθήκαμε την δυσκολία επιβίωσης των συνανθρώπων μας αντικρίζοντας διάφορους πάγκους με αντικείμενα προς πώληση !

Κλείνοντας την πορεία μας στην Αθήνα φτάσαμε στο Σύνταγμα όπου το κοσμούσε το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο Δένδρο! Η εκδρομή μας όμως δεν τελείωσε εκεί...
Συναντήσεις νέων Περιφέρειας Ευπαλίου

Φθάνοντας στη Βουλή παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων που τιμούν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγνώστου Στρατιώτη, αλλά και ταΐσαμε με σπόρους τα αγαπητά μας θρεμμένα περιστέρια.


Επόμενη στάση μας ήταν η Μητρόπολη των Αθηνών όπου προσκυνήσαμε τα λείψανα της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, καθώς και του Αγίου Γρηγορίου του Ε´.


Φθάνοντας στην Αρχαία Κόρινθο επισκέφθηκαμε τους φίλους μας στο σπίτι τους «Το χαμόγελο του παιδιού». Παίξαμε, γελάσαμε και τραγουδήσαμε με τα παιδιά και τους φροντιστές τους. Στο τέλος τονίστηκε από τον κατηχητή μας η σημασία των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλη από την γέννηση του Χριστού μας στην γη!! 

Pages