Λαοθάλασσα από νέους Γυμνασίου και Λυκείου των κατηχητικών σχολείων στα γήπεδα Μανάγουλης - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

23 Φεβρουαρίου 2020

Λαοθάλασσα από νέους Γυμνασίου και Λυκείου των κατηχητικών σχολείων στα γήπεδα Μανάγουλης

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 οργάνωσε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα γήπεδα Μανάγουλης Δωρίδος για τους νέους Γυμνασίου και Λυκείου των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεώς μας.

Οι κατηχητές μας έχουν οργανώσει αθλητικές ομάδες ποδοσφαίρου Άμφισσας Σίτι, Ρεάλ Γαλαξειδίου, Μπόκα Ιτέας, Μπαρτσελόνα Ερατεινής, Ατλέτικο Ευπαλίου, Ντεπορτίβο Κίρρας.

Εκατοντάδες νέοι των κατηχητικών μας προσήλθαν για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες που ξεκίνησαν 1:00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν 6:30 το απόγευμα.

Κοντά στους νέους μας βρέθηκε και πάλι ο Ποιμενάρχης μας, Πατέρας και Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

Τον Σεβασμιώτατο και τον Πρωτοσύγκελλό μας υποδέχθηκε στην είσοδο των γηπέδων ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος. Οι νέοι έτρεξαν κοντά στον Ποιμενάρχη μας για να ασπαστούν το χέρι του και να πάρουν την ευχή του. Ο Σεβασμιώτατος τους απηύθυνε λόγο πατρικό και τους συνεχάρη διότι αγωνίζονται όχι για να κερδίσουν αλλά για να παίξουν ως νέοι και έφηβοι.

Συνεχάρη δε τους κατηχητές διότι επί πεντέμισι ώρες σχεδόν οι εκατοντάδες νέοι των κατηχητικών που συμμετείχαν δεν παρουσίασαν φαινόμενα φανατισμού, ύβρεων και διαπληκτισμών. Ακόμα και όταν έχανε μια ομάδα, χαμένοι και κερδισμένοι αποδέχονταν με χαρά το αποτέλεσμα και συνέχαιρε ο ένας τον άλλον.

Αυτό το επίπεδο πολιτισμού δίδαξαν και διδάσκουν μια ολόκληρη πενταετία οι κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τους οποίους έχει επιλέξει ο Σεβασμιώτατος Πατέρας μας κ. Θεόκτιστος.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

Pages