Τι μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας σχετικό με το Καρναβάλι - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

01 Μαρτίου 2020

Τι μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας σχετικό με το Καρναβάλι





Αγαπητά παιδιά, είναι μια περίοδος αυτογνωσίας, αγώνα, μάχης με την ζωή και τον εαυτό μας. Γολγοθάς για την αγάπη του Χριστού περιμένοντας την Ανάσταση. 
Όλα αυτά ας τα βιώσουμε μέσα από τα μυστήρια και τη ζωή της Εκκλησίας. 
Δεν υπάρχει λόγος να μασκαρευτούμε. Αντίθετα να βγάλουμε τις μάσκες και να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. 

Να μην συμμετέχουμε εκεί όπου ο Χριστός μας βλασφημείται διότι γινόμαστε και εμείς συμμέτοχοι ακόμα και με την σιωπή μας. 
Η εποχή μας έχει ανάγκη απο πρότυπα πνευματικής Ορθόδοξης αγιαστικής μαρτυρίας. 
Ας δώσουμε λοιπόν αυτή την περίοδο μια τέτοια μαρτυρία ! 
Η Εκκλησία παιδιά μου, δεν σηκώνει το δάχτυλο για να μαλώσει, αλλά απλώνει την αγκαλιά της για να προστατεύσει από τη ζημιά.

Ποιμαντικά ζητήματα
Μα τα παιδιά μας θέλουν να ντυθούν για να πάνε στο πάρτι του σχολείου τι να κάνουμε να τσακωθούμε μαζί τους; 

Οι τσακωμοί δεν θα βγάλουν πουθενά. Για την συγκεκριμένη κατάσταση υπάρχουν κάποιες διαβαθμίσεις οικονομίας. 

Την ημέρα που έχει το σχολείο γιορτή αποκριάς εμείς μπορούμε να οργανώσουμε κάτι άλλο με τα παιδιά μας και παιδιά άλλων γονέων έτσι ώστε να μην νιώσουν τα παιδιά ότι στερούνται σε κάτι εκείνη την ημέρα σε σχέση με άλλα παιδιά.

Αν το παιδί έχει πάρει απόφαση να ντυθεί δεν ειναι σωστό να τσακωθείτε μαζί του. Ο τσακωμός μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές άσχημες και να γίνει ρήξη στην σχέση. 

Απλά του λέμε να φορέσει κάτι που δεν θα προκαλέσει, δεν θα ειναι προκλητικό και  ούτε θα βλασφημήσει τα Ιερά και τα όσια και φυσικά τονίζουμε να μην βάψει το πρόσωπο του. 
Φέρνουμε στα παιδιά παραδείγματα των Αγίων. Όι Άγιοι δεν λέρωσαν το πρόσωπο τους το μόνο σημάδι  που είχαν ήταν απο τις μαστιγώσεις για την αγάπη του Χριστού.

Ο διάβολος λέγεται αρχιμασκαράς και δυστυχώς εμείς τον μιμούμαστε αντί να μιμηθουμε τον Νυμφίο Χριστό. 

Στο βάπτισμα πήραμε το Χριστό, στην αγκαλιά του αναχόδου κάναμε το χορό γύρω απο την κολυμβήθρα ψάλλοντας : «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε» ας μην προδώσουμε αυτή την σχέση. Ταχθήκαμε με τον Χριστό και αποτάξαμε τα έργα του σκότους. Ας αγωνιστούμε αδερφοί μου, ο γολγοθάς δύσκολος αλλά μας περιμένει ανάσταση!!!

Pages