Τέλος Φιλοξενίας στη Γαλιλαία (ολοκληρώθηκαν & οι 3 τελευταίες) - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

04 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλος Φιλοξενίας στη Γαλιλαία (ολοκληρώθηκαν & οι 3 τελευταίες)

Λειτούργησαν και φέτος το 2023 με την Χάρη του Πανάγαθου Θεού και ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου, οι θερινές διακοπές για μικρούς και μεγάλους στον χώρο Φιλοξενίας “Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στο Μοναστήρι του Τρικόρφου Δωρίδος.

Ολοκληρώθηκαν και οι υπόλοιπες οι 3 περίοδοι Φιλοξενίας, οι οποίες αποτελούνταν από:

α. ‘Εγγαμα Ζευγάρια μέχρι 50 ετών,

β. Από νέους και νέες 18-40 ετών και

γ. Από τα παιδιά του ΕΚΕΨΥΕ Πατρών.

Αναλυτικότερα:


Στην (4η) περίοδο των ζευγαριών έγινε το αδιαχώρητο από πλευράς συμμετοχής των ζευγαριών ( οικογένειες με γονείς καιπαιδιά ως 12 ετών), αφού ξεπέρασαν τον αριθμό των 60 ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσουν οι εγκαταστάσεις της Μονής. Ωστόσο αυτό δεν πτόησε κανέναν από τους συμμετέχοντες αφού και πολύ παιχνίδι υπήρχε για τα παιδιά, αλλά και πολύ ωφέλιμες συζητήσεις υπήρχαν εκ μέρους των συζύγων!

Όλα πήγαν κατ΄ ευχήν με κορυφαία εκδήλωση το ιδιαίτερο θεατρικό της τελευταίας βραδιάς όπου διέπρεψαν οι ηθοποιοί της Γαλιλαίας μικροί και μεγάλοι με σεναριογράφο τον κο Δημήτριο Λάμπρου.


Στην (5η) περίοδο του Φοιτητικού, όπως ονομάζεται, συμμετείχαν 35 νέοι και νέες νεαρής ηλικίας κατά βάση και αποτέλεσαν μια πολύ ωραία συντροφιά και παρέα με πολύυυυυυυυυ συζήτηση και λίγες δράσεις. Μίλησαν με τους νέους μας ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο πατήρ Νεκτάριος (Β’) Θεοδωρικάκος, ο πατήρ Δαβίδ Τσελίκας, καθώς και ο υπεύθυνος των κατασκηνώσεων πατήρ Αυγουστίνος Σύρρος.

Οι νέοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις στα θέματα που ανέπτυξαν οι πατέρες. Αναχωρώντας όλοι από το ζωογόνο αυτό 4ήμερο ζήτησαν από τον υπεύθυνο της Γαλιλαίας να προσθέσει ημέρες φιλοξενίας την επόμενη χρονιά!


Στην (6η) περίοδο της Φιλοξενίας η Γαλιλαία δέχθηκε παιδιά του ΕΚΕΨΥΕ* Πατρών. Ηλικιακά βέβαια δεν είναι παιδιά, αλλά ενήλικες που έχουν πάντα κάτι καλό να σου πουν και να σου δώσουν! Μια αξέχαστη εμπειρία που δεν αποτυπώνεται εύκολα σε κείμενο, αλλά είναι βιωματική η ζωή μαζί τους. Πάντως όσα από τα στελέχη συμμετέχουν σε αυτή την Περίοδο, ομολογούν ότι ψυχικά “παίρνουν” περισσότερα από κάθε άλλη περίοδο Φιλοξενίας.

Ανάμεσα στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν και η εκδρομή μας στην Ιερά Μονή Κουτσουριωτίσσης Δωρίδος και στην παραλία της Ερατεινής.

Με την ολοκλήρωση των ημερών φιλοξενίας αυτής της περιόδου, ολοκληρώθηκε και η Φιλοξενία της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2022-23.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν

*ΕΚΕΨΥΕ (παράρτημα Πατρών) φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι από το έτος 2005 στους χώρους Φιλοξενίας της Μονής Τρικόρφου Φωκίδος, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος. Υπεύθυνος Ψυχίατρος, κος Στέφανος Κούλης, με έμπειρο προσωπικό που συνοδεύει τα παιδιά του Κέντρου. Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος φροντίζει την σίτιση, διαμονή και την ψυχαγωγία των μελών του Κέντρου, καθώς και την διασκέδασή τους, εντελώς δωρεάν, με πεπειραμένα στελέχη.

* (Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών είναι κοινωφελής οργανισμός ιδιωτικού δικαίου που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, υπηρετώντας τις αρχές της κοινοτικής-κοινωνικής ψυχιατρικής, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την κλινική και θεωρητική εμπειρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη).



Pages