Ολοκληρώθηκαν οι 3 πρώτες περίοδοι Φιλοξενίας στη Γαλιλαία - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

01 Αυγούστου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι 3 πρώτες περίοδοι Φιλοξενίας στη Γαλιλαία

Λειτούργησαν και φέτος το 2023 -και συνεχίζουν να λειτουργούν- με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου, οι θερινές διακοπές για μικρούς και μεγάλους στον χώρο Φιλοξενίας “Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στους χώρους φιλοξενίας του Μοναστηριού του Τρικόρφου Δωρίδος.




Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι 3 πρώτοι περίοδοι Φιλοξενίας για αγόρια και κορίτσια 10-18 ετών. Απομένουν άλλες 3 περίοδοι τον μήνα Αύγουστο & Σεπτέμβριο έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες ημέρες ΦΙλοξενίας!  

Ήδη προσήλθαν πλήθος παιδιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία αποτελούνταν από παιδιά που κατοικούν ή κατάγονται από το νομό Φωκίδας.

Κύριος στόχος της φετινής χρονιάς αποτελούσε το μήνυμα: «Να αγαπώ, τον Θεό πάνω από όλους τους ανθρώπους και όλα τα πράγματα και, επίσης, να αγαπώ τον συνάνθρωπό μου σαν τον εαυτό μου». Έχοντας αυτό ως μήνυμα ο καθένας προσπαθούσε προσωπικά να αγωνιστεί να εφαρμόσει τα παραπάνω!

Οι μικροί μας φίλοι καθώς και οι έφηβοι έκαναν γενναίες προσπάθειες για να το εφαρμόσουν το «αγαπάτε αλλήλους» και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πολλές φορές βοηθούσαν σε υπηρεσίες της ημέρας και τις άλλες ομάδες εκτός από την δική τους.

Επίσης φέτος τα παιδιά απόλαυσαν πολλά παιχνίδια, όπως πάντα, αλλά ιδιαίτερα το παιχνίδι του paintball πήρε τα εύσημα, αφού πλέον η κατασκήνωση διαθέτει δικό της εξοπλισμό, τον οποίο ιδιαίτερα τα αγόρια απόλαυσαν.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι για 2η χρονιά κυκλοφόρησαν εντός αλλά κι εκτός Φιλοξενίας, σε όλες τις περιόδους οι εφημερίδες «ΤΑ ΡΙΓΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ» «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ» και «FACE TO FACE» οι οποίες περιέγραφαν την καθημερινότητα των παιδιών και τις δραστηριότητές τους με ιδιαίτερο τρόπο, αλλά και χιούμορ!

Παιδιά 10-12 ετών, ἐφηβοι και έφηβες 12-18 ετών βρήκαν χαρά και έπαιζαν ασταμάτητα αλλά και έκαναν παρέα μεταξύ τους, πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου, μίλησαν με τον γέροντα Νεκτάριο, την γερόντισσα Μόνικα και με τους πατέρες και γενικότερα διδάχθηκαν την αρετή θεωρητικά αλλά και πρακτικά!

Κατόπιν των ανωτέρω να δοξάσουμε τον Πανάγαθο Θεό για όλα όσα μας έδωσε για όσα αντιλαμβανόμαστε και όσα δεν αντιλαμβανόμαστε.

Τέλος και τω Θεώ δόξα.

ΥΓ. Φέτος θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο έξι περίοδοι φιλοξενίας, αποτελούμενες από διάφορες ηλικίες παιδιών αλλά και ενηλίκων. Υπολείπονται οι παρακάτω περίοδοι:

 

4η Περίοδος, 17 - 20 (ΠΠΣΚ) Αυγούστου

Έγγαμων ζευγαριών έως 50 ετών (ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ)

 

5η Περίοδος 24 - 27 Αυγούστου

Φοιτητές/Εργαζόμενοι Άνδρες-Γυναίκες 18-40 ετών

 

6η Περίοδος 28 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου       

Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών Πατρών (ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ) 

  

Από το Γραφείο Νεότητας

Της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

 

Pages