6ο Τουρνουά ποδοσφαίρου '23 | 7 ομάδες | 63 παίχτες | 42 αναπληρ. | 100 φίλαθλοι - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

24 Μαρτίου 2023

6ο Τουρνουά ποδοσφαίρου '23 | 7 ομάδες | 63 παίχτες | 42 αναπληρ. | 100 φίλαθλοι

  


Νικήτρια η ομάδα της Κίρρας στο 6ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 2023, στην Ιτέα Φωκίδας. Σπάσαμε ρεκόρ συμμετοχής αφού συμμετείχαν 7 κατηχητικές ομάδες της Άμφισσας, Ιτέας, Κίρρας, Γαλαξιδίου, Ερατεινής, Περιφέρειας Ευπαλίου καθώς και η νεοφερμένη ομάδα των Δελφών.
 
    Αναλυτικότερα: Ολοκληρώθηκε με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Θεοκτίστου με επιτυχία το 6ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου των νεανικών εφηβικών συναντήσεων την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στην Ιτέα Φωκίδος, στο διπλό γήπεδο (με πλαστικό και φυσικό τάπητα) που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 200 έφηβοι παίχτες και φίλαθλοι από τις νεανικές συναντήσεις της Εκκλησίας όλου του νομού μας, καθώς και νέοι από την Ιτέα και όχι μόνο.

    Με την παρουσία και την καθοδήγηση του Υπευθύνου Νεότητας της Μητροπόλεως π. Αυγουστίνου Σύρρου, καθώς και με την βοήθεια των δύο διαιτητών του Στέφανου Πέλα και Δημήτρη Λάμπρου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών το Τουρνουά διεξήχθη ανάμεσα σε 7 ομάδες: 

  Σε κάθε ομάδα έπαιζε ποδόσφαιρο και ο ανάλογος ιερέας κατηχητής ή κάποιος ενήλικας στην θέση του.

  Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω ιερείς ενισχύοντας την ομάδα τους, όχι μόνο ηθικά αλλά και ποδοσφαιρικά αφού έπαιξαν ενεργά ως ποδοσφαιριστές!

Ομάδα Άμφισσας: π. Ιωσήφ Φωτάκης
Ομάδα Ιτέας: π. Σάββας Κουρής
Ομάδα Κίρρας: π. Χαράλαμπος Παρασκευάς (λόγω απουσίας του π. Λογγίνου)
Ομάδα Γαλαξιδίου: π. Ισαάκ Ιγγλέζος
Ομάδα Ερατεινής: π. Νεκτάριος Ι. Μουλατσιώτης
Ομάδα Περιφέρειας Ευπαλίου: π. Γρηγόριος Σαμάς
Ομάδα Δελφών: π. Χρήστος Λυκουρέσης (όταν απουσίαζε αναπλήρωνε ο διάκονος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος)

    Ανάμεσα στους φιλάθλους πατέρες, ιερείς διακρίναμε τον π. Νικόλαο Φρομουζόπουλο από τον Μαραθιά, καθώς και τον π. Κων/νο Πετσίνη από την Πάνορμο.


    

 Η ομάδα της Κίρρας βγήκε νικήτρια και ΑΞΙΑ πήρε το ΚΥΠΕΛΛΟ, παρόλο που ο κατηχητής τους διακόνος Λογγίνος έλειπε λόγω ανωτέρας βίας! Όμως πήρε τη νίκη Η νικήτρια ομάδα έλαβε το Κύπελλο, και ο κάθε παίχτης το σχετικό μετάλλιο!!!  
  • Συγχαρητήρια σε όλους τους!     
 Το πιο σημαντικό όμως είναι πως όλα τα παιδιά, χαιρόντουσαν τον αγώνα, έπαιξαν ποιοτικό παιχνίδι χωρίς να υπάρχουν ούτε καν φαινόμενα θυμού, οργής και χωρίς να υπάρχει η αίσθηση του ανταγωνισμού για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου, αλλά έχοντας ως στόχο την καλή συνεργασία και ομαδικότητα, ούτως ώστε να χαρούν τα αλλεπάλληλα παιχνίδια!!

  Συγχαρητήρια από όλους τους προπονητές, κατηχητές και από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος. Και αυτή τη χρονιά, όλοι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και την οργάνωση του πρωταθλήματος. 

    Η διαφορά σε σχέση με τις άλλες χρονιές ήταν ότι φέτος έπαιξαν μαζί με τις ομάδες τους και οι κατηχητές-ιερείς οι οποίοι έδειξαν ποιότητα ήθους αλλά και καλή ποδοσφαιρική γνώση. 

    Δυστυχώς φέτος δεν παίχτηκε ο καθιερωμένος αγώνα που έγινε μεταξύ Παιδιών - Πατέρων και έτσι δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε τους ΑΗΤΤΗΤΟΥΣ.
  
    Μεγάλη ήταν η επιτυχία του μικρού πρωταθλήματος και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα ωραίο κίνητρο για να συνεχίσουμε.

  Να ευχαριστήσουμε τον Θεό μας για την χθεσινή επιτυχία! Δοξασμένο το όνομά Του!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Δήμο Δελφών και ιδιαιτέρως την δ/νση αλληλεγγύης και το τμήμα Αθλητισμού για την δωρεάν παραχώρηση των γηπέδων της Ιτέας,

     Από το Γραφείο Νεότητας
της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος










Pages