Πραγματοποιήθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Γνώσεων Χριστιανισμού & Ελληνισμού στην Άμφισσα - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

08 Ιανουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Γνώσεων Χριστιανισμού & Ελληνισμού στην Άμφισσα


Την 1η θέση πήρε η ομάδα, που την αποτελούσαν παιδιά της Περιφέρειας Ευπαλίου και της Ιτέας αποτελούμενη από τις: Μαρία Μπάτζιου, Ηρώ Βέλιου, Μόνικα Βέλιου και Νικολέττα Τσακίρη. 

Την 2η θέση πήρε η ομάδα που την αποτελούσαν παιδιά της Άμφισσας και του Γαλαξιδίου αποτελούμενη από τους: Γιάννη Καρυδάκη, Ξάνθιππο Τσιάλη, Νικολέττα Καρυδάκη και Αδαμάντιο Μαντζαβρά.

Την 3η θέση πήρε η ομάδα που την αποτελούσαν παιδιά της Περιφέρειας Ευπαλίου αποτελούμενη από τις: Κατερίνα Ρόκκου, Ευαγγελία Σαμά, Ευδοκία Σαμά και Ευανθία Μπάτζιου.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που έλαβαν μέρος και ιδιαίτερα στα παιδιά που διακρίθηκαν στις πρώτες θέσεις!

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος συνοδευόμενος από τον π. Βασίλειο Βλάσση βρέθηκε από την έναρξη της εκδήλωσης του 4ου Διαγωνισμού Γνώσεων, Χριστιανισμού και Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιαν. 2023, από το πρωί στις 11:00 έως και τις 3:00 το μεσημέρι, μετά από τρία χρόνια  καθυστέρηση λόγω του Κορωνοϊού, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

Συγκεντρώθηκαν 70 περίπου παιδιά και έφηβοι 10-18 ετών από τις ενοριακές συναντήσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας μαζί με τους κατηχητές τους, για να αναμετρηθούν στις γνώσεις τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μουσικά με την εμφάνιση μιας Νέας Μουσικής Παρέας αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Παπαδημητρίου, Σούφρα Θοδωρή, Τσιέρη Χρήστο, Τσιέρη Μιχάλη, Σεγδίτσα Βιολέττα και Σούφρα Δημήτρη. 

Η μουσική παρέα τραγούδησε τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με συνοδεία μουσικών οργάνων και χαροποίησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη μας αλλά και τα παιδιά που την καταχειροκρότησαν.

Κατόπιν ο Μητροπολίτης μας, κ. Θεόκτιστος, συνεχάρη την μουσική παρέα, για την απόδοσή της, αλλά και απευθυνόμενος στα παιδιά που θα λάμβαναν μέρος στον Διαγωνισμό τα ενθάρρυνε που επέλεξαν να λάβουν μέρος σε έναν Διαγωνισμό Γνώσεων, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο. 

Τόνισε ότι είναι σημαντικό να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως μας, διότι και διασκεδάζουν και μαθαίνουν!!! Επίσης συνεχάρη και τους κατηχητές οι οποίοι κουράστηκαν για να φέρουν εις πέρας αυτή την εκδήλωση.

Οι νέοι μας καταχειροκρότησαν και ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη μας που στέκεται συνεχώς δίπλα τους και συνεχίζει να τους στηρίζει και να τους βοηθά.

Ο υπεύθυνος Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Αυγουστίνος  Σύρρος, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας, αφενός για την παρουσία του, αλλά και για την στήριξη που παρέχει στους νέους μας.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει ερωτήσεις από την ζωή των αγίων μας αλλά και των ηρώων του 1821, καθώς επίσης και ερωτήσεις που αφορούν την Παναγία μας.

Κατόπιν την παρουσίαση και εκτέλεση του "παιχνιδιού" ανέλαβε ο πατέρας Αυγουστίνος με την βοήθεια της Κων/νας Δικμπασάνη, φοιτήτριας Νοσηλευτικής οι οποίοι έδωσαν ένα ευχάριστο και χαρούμενο τόνο στην εκδήλωση η οποία κύλισε γρήγορα, κεφάτα με ωραίες πινελιές που ζωντάνεψαν την παράσταση.

Μία από αυτές ήταν και η μονομαχία που έγινε ανάμεσα σε κατηχητές και παιδιά για ότι αφορά την γνώση σημαιών ομάδων ποδοσφαίρου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για άλλη μια φορά έχασαν τα παιδιά!!!! Έτσι οι κατηχητές παρέμειναν για άλλη μια φορά αήττητοι!!!

Από τις 10 ομάδες (των 4 παιδιών) που δήλωσαν συμμετοχή (σύνολο 40 παιδιά) στον Διαγωνισμό διακρίθηκαν 3 ομάδες οι οποίες πήραν και το ανάλογο έπαθλο που ήταν: για την 1η ομάδα 120, για την 2η ομάδα 80€ και για την 3η ομάδα 40, τα οποία και μοιράστηκαν ισόποσα. Επίσης πήραν και γραπτό Αναμνηστικό υπογεγραμμένο από τον Μητροπολίτη μας.

Το ευχάριστο αλλά και παρήγορο ήταν ότι τα παιδιά συναγωνίζονταν για το ποιος θα απαντήσει πιο γρήγορα στις ερωτήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι γνώριζαν τις απαντήσεις, ανεξάρτητα το ποιος πρόλαβε να πατήσει το μπάζερ. Από τις 60 ερωτήσεις που τέθηκαν, μόνο οι 3 ερωτήσεις δεν βρήκαν απάντηση. Άρα είχαμε ένα ποσοστό 95% σωστών απαντήσεων!!! Πολύ υψηλό ποσοστό, παρήγορο και ελπιδοφόρο!!! 

Αναμνηστικά κορδόνια λαιμού καθώς και ευχετήριες κάρτες για το 2023 μοιράστηκαν σε όλους τους παριστάμενους οι οποίοι αναχώρησαν χαρούμενοι αλλά και πεινασμένοι πηγαίνοντας στην Ιτέα μήπως και βρουν κάτι φαγώσιμο γιατί η ώρα περνούσε!!!
 
Ευχαριστούμε τους κληρικούς-κατηχητές* καθώς και τα παιδιά που προσήλθαν από τις νεανικές συνάξεις Περιφέρειας Ευπαλίου, Ευπαλίου, Πεντάπολης, Ερατεινής, Γαλαξιδίου, Ιτέας, Κίρρας και Άμφισσας. που προσήλθαν στον Διαγωνισμό, αλλά και που ενθάρρυναν τα παιδιά τους να λάβουν μέρος.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Γραφείου Νεότητας, τα οποία εστοίσαν και οργάνωσαν άψογα την εκδήλωση αυτή.

Αναμένουμε την επόμενη εκδήλωση που λογικά θα είναι το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!

    Για το Γραφείο Νεότητας
     - Χαρίκλεια Κακούρη -


Την 1η θέση πήρε η ομάδα, που την αποτελούσαν παιδιά της Περιφέρειας Ευπαλίου και της Ιτέας αποτελούμενη από τις: Μαρία Μπάτζιου, Ηρώ Βέλιου, Μόνικα Βέλιου και Νικολέττα Τσακίρη. 

Την 2η θέση πήρε η ομάδα που την αποτελούσαν παιδιά της Άμφισσας και του Γαλαξιδίου αποτελούμενη από τους: Γιάννη Καρυδάκη, Ξάνθιππο Τσιάλη, Νικολέττα Καρυδάκη και Αδαμάντιο Μαντζαβρά.


Την 3η θέση πήρε η ομάδα που την αποτελούσαν παιδιά της Περιφέρειας Ευπαλίου αποτελούμενη από τις: Κατερίνα Ρόκκου, Ευαγγελία Σαμά, Ευδοκία Σαμά και Ευανθία Μπάτζιου.













































Pages