Προσήλθαν πλήθος παιδιών αλλά και ενηλίκων στην φιλοξενία της Ι. Μ. Φωκίδος - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

04 Σεπτεμβρίου 2022

Προσήλθαν πλήθος παιδιών αλλά και ενηλίκων στην φιλοξενία της Ι. Μ. Φωκίδος

  Λειτούργησαν και φέτος το 2022 με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου, οι θερινές διακοπές για μικρούς και μεγάλους στον χώρο Φιλοξενίας “Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στους χώρους φιλοξενίας του Μοναστηριού του Τρικόρφου Δωρίδος.

Προσήλθαν πλήθος παιδιών αλλά και ενηλίκων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά προτεραιότητα, όπως πάντα, είχαν τα παιδιά που κατοικούν ή κατάγονται από το νομό Φωκίδας.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν έξι περίοδοι φιλοξενίας, αποτελούμενες από διάφορες ηλικίες παιδιών αλλά και ενηλίκων και κατανεμήθηκαν ως εξής:

· 1η Περίοδος, 27 Ιουνίου - 3 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ε ́ & ΣΤ ́ Δημοτικού

· 2η Περίοδος, 4 - 16 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν ΑΓΟΡΙΑ Γυμνασίου & Λυκείου

· 3η Περίοδος, 20 Ιουλίου - 30 Ιουλίου για ΚΟΡΙΤΣΙΑ Γυμνασίου & Λυκείου

· 4η Περίοδος, 18 - 21 Αυγούστου φιλοξενήθηκαν έγγαμα ζευγάρια έως 50 ΕΤΩΝ

· 5η Περίοδος 22 - 28  Αυγούστου φιλοξενήθηκαν Φοιτητές/Εργαζόμενοι Άνδρες-Γυναίκες 18-40 ΕΤΩΝ

· 6η Περίοδος 29 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου φιλοξενήθηκε το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών Πατρών.

Κύριος στόχος της φετινής χρονιάς αποτελούσε το μήνυμα: «O σπουδαιότερος άνθρωπος στη ζωή σου, είναι αυτός που κάθε φορά έχεις μπροστά σου». Έχοντας αυτό ως μήνυμα ο καθένας προσωπικά, αγωνίστηκε να βλέπει τον διπλανό του ως εικόνα Θεού και να τον αγαπά σαν τον εαυτό του.

Επίσης φέτος τα παιδιά απόλαυσαν πολλά παιχνίδια, όπως πάντα, αλλά ιδιαίτερα το παιχνίδι του paintball πήρε τα εύσημα, αφού πλέον η κατασκήνωση διαθέτει δικό της εξοπλισμό.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός του ότι κυκλοφόρησε εντός αλλά κι εκτός κατασκήνωσης, στην περίοδο των αγοριών 12-18 ετών, η εφημερίδα «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ» που απέσπασε τις άριστες κριτικές και έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τα στελέχη και τα παιδιά. Κατόπιν και οι άλλες περίοδοι μιμήθηκαν την νεανική εφημερίδα και αποτέλεσε ιδέα για την γνωστοποίηση δραστηριοτήτων με εύπεπτο τρόπο.

Κατόπιν των ανωτέρω να δοξάσουμε τον Πανάγαθο Θεό για όλα όσα μας έδωσε για όσα αντιλαμβανόμαστε και όσα δεν αντιλαμβανόμαστε.
Τέλος και τω Θεώ δόξα.
 
Από το Γραφείο Νεότητας
Της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος














Pages