2ο Μεγάλο Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας της I. Μ. Φωκίδος - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

29 Απριλίου 2022

2ο Μεγάλο Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας της I. Μ. Φωκίδος

    
    Το δεύτερο Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στο Τρίκορφο Δωρίδος, διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας, και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου '22 το απόγευμα.

    Τετρακόσια (400) και πλέον παιδιά, νέοι και γονείς που συμμετέχουν στις νεανικές συνάξεις της τοπικής Εκκλησίας μας κατέκλυσαν τα 10 στρέμματα γης του εξωτερικού χώρου φιλοξενίας της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος.

    Τις ευχές του για την καλή επιτυχία της εκδήλωσης απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος, ο οποίος αδυνατούσε να προσέλθει, αλλά ο αντ' αυτού παρευρέθηκε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης ο όποιος έριξε μερικές μπαλιές και χαιρέτισε μικρούς και μεγάλους.

    Ο υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος ανέλαβε τον συντονισμό και την παρουσίαση του Φεστιβάλ, ενώ πολλοί κατηχητές της Μητροπόλεως μας είχαν προσέλθει και είχαν αναλάβει την εκτέλεση των παιχνιδιών.

    Ο τόπος γέμισε με μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού σχολείου οι οποίοι ξεχύθηκαν στα γήπεδα και σε διάφορους άλλους χώρους όπου είχαν τοποθετηθεί οι βάσεις για τα 20 διαφορετικά παιχνίδια.  

    Το σήμα δόθηκε, η έναρξη του 2ου μεγάλου φεστιβάλ ξεκίνησε! Οι νέοι και τα παιδιά έτρεχαν χαρούμενα εδώ κι εκεί προσπαθώντας να πάρουν μία θέση σε όποιο παιχνίδι επιθυμούσαν να παίξουν!

    Επί 3 ώρες έπαιζαν ασταμάτητα! Ο νικητής κάθε αγωνίσματος κέρδιζε κουπόνι δώρου, ενώ τα κεράσματα όπως σουβλάκι, αναψυκτικό και ποπ-κορν ήταν διαθέσιμα δωρεάν (προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως) για κάθε αγωνιζόμενο, αλλά και για τους συνοδούς τους.

    Eίναι η δεύτερη φορά, (το πρώτο έγινε το 2019) που ένα τέτοιο Φεστιβάλ, λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την Φωκίδα σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

    Ο ενθουσιασμός καταφανής στα πρόσωπα όλων!!! Ο χώρος πανέμορφος και ας γνωρίζουμε ότι ο χώρος αυτός τα καλοκαίρια  φιλοξενεί νέους και νέες για τις θερινές τους διακοπές.

    Η οργάνωση ήταν τέλεια, ενώ μουσική ακουγόταν στα μεγάφωνα και ο συντονιστής με χαρούμενη νεανική διάθεση έδινε τις ανάλογες κατευθύνσεις!

    Το κλείσιμο του φεστιβάλ έγινε στο αμφιθέατρο της Γαλιλαίας (έτσι ονομάζεται ο χώρος φιλοξενίας), όπου ο κατηχητής της Κίρρας, Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκας ανέλαβε με μια ομάδα παιδιών και παρουσίασαν δύο ολιγόλεπτα θεατρικά δρώμενα χωρίς λόγια αλλά με μεγάλο νόημα, τα οποία χειροκροτήθηκαν ανάλογα.  

    Πριν την λήξη του Φεστιβάλ πήρε τον λόγο ο Υπεύθυνος Νεότητας ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και ετοίμασαν το Φεστιβάλ αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν. Τόνισε το ηθικό των νέων και τους είπε ότι όποιος θέλει να κάνει ιεραποστολή αυτός πρέπει να διαθέσει, χρόνο, χρήμα και πόδια!! Και αυτό το κάνουν οι κατηχητές της Μητροπόλεως μας!!!

    Κατόπιν μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης φανερά ικανοποιημένος και χαρούμενος μετέφερε τον Πασχαλινό Χαιρετισμό του Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου και είπε στα παιδιά ότι όλοι τους αργά ή γρήγορα θα κληθούν να επιλέξουν, όπως έκανε στη μυθολογία ο Ηρακλής, ανάμεσα στην Αρετή και την Κακία. Τους προέτρεψε να επιλέξουν την Αρετή και συγκεκριμένα να αποδεχθούν τον Ιησού Χριστό ως τον μόνο οδηγό!!!

    Τέλος, όλοι μαζί με μια φωνή έψαλαν δυνατά το "Χριστός Ανέστη..." στολίζοντας τον ουρανό με τα πυροτεχνήματα που ακολούθησαν, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το 2ο Φεστιβάλ Χριστιανικής νεολαίας...! Και του χρόνου ευχήθηκαν όλοι μαζί και αναχώρησαν χαρούμενοι για τις εστίες τους!!  

    Από το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μ. Φωκίδος 



















































---

Pages