Ευχαριστίες για την πραγματοποίηση της Eκστρατείας αγάπης προς άπορους νέους και φιλανθρωπικά καταστήματα - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

10 Ιανουαρίου 2022

Ευχαριστίες για την πραγματοποίηση της Eκστρατείας αγάπης προς άπορους νέους και φιλανθρωπικά καταστήματα


    
Με την προτροπή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποίησε για άλλη μια φορά ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ για φιλανθρωπικά καταστήματα καθώς και για τους άπορους νέους. 

    Το Γραφείο Νεότητος κινητοποίησε όλους τους κατηχητές και με την σειρά τους εκείνοι προέτρεψαν τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στις ενοριακές συναντήσεις να φέρουν τρόφιμα, καινούργια ενδύματα, και παπούτσια και ό,τι άλλο μπορούσαν με σκοπό να πετύχουν τον φετινό στόχο.

    Συγκινητική ήταν η προσφορά των κατηχητικών ομάδων προς τους απόρους καθώς έφεραν πλήθος ειδών προς διανομή. Συνολικά συλλέχθηκαν 18 μεγάλες κούτες και τουλάχιστον 40 σακούλες με διάφορα τρόφιμα, λάδι, καινούργια είδη ρουχισμού και αθλητισμού, μπλούζες παπούτσια κ.λπ.

    Όλα αυτά καθώς και λίγα χρήματα που παραλήφθηκαν, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά καταστήματα και σε άπορους νέους που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελεημοσύνη είναι μια από τις υψηλότερες αρετές και όπως λέει η Αγία Γραφή «Μακάριοι ο λεήμονες, τι ατο λεηθήσονται» (Ματθ. 5,7) και  «Δανείζει Θε  λεν πτωχόν» (Παρ. ιθ´ 17) και εμείς βλέποντας την ανταπόκριση αυτή, επαινούμε αυτή την αρετή και ευχόμαστε ο Κύριος πολλαπλά να ανταποδώσει την φιλανθρωπία σε όσους την ασκούν.

    Είναι θαυμαστό το γεγονός ότι νέοι που οι ίδιοι δεν είναι ανεξάρτητοι οικονομικά, εντούτοις βρίσκουν τρόπους έτσι ώστε να βοηθούν απόρους αδελφούς που έχουν ανάγκη.

   Παράλληλα ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέδραμαν με άμεσο τρόπο στην προσπάθεια του Γραφείου Νεότητας προς ενίσχυση των απόρων και οικονομικά ασθενών αδελφών μας καθώς και των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων.

    Παράλληλα μαζί με τα παιδιά, αρμόζει έπαινος και στους συναδελφούς ιερείς-κατηχητές οι οποίοι προΐστανται καλών έργων και έργων έμπρακτης αγάπης και αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά των ομάδων τους.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά, με 2022 ευχές.


Από το Γραφείο Νεότητας 
    της Ι. Μ. Φωκίδος
Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος










Pages