Εκδρομή στο Ναύπλιο | Κατηχητικό Περιφέρειας Ευπαλίου - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

09 Ιουλίου 2021

Εκδρομή στο Ναύπλιο | Κατηχητικό Περιφέρειας Ευπαλίου

Μέσα στον Ιούνιο η παρέα του Καστρακίου με υπεύθυνο τον π. Αυγουστίνο επισκέφθηκαν την γραφική πόλη του Ναυπλίου και... όχι μόνο! 

Το ταξίδι ξεκίνησε με πρώτη στάση τον Ισθμό της Κορίνθου και κατόπιν την γραφική Επίδαυρο, όπου η παρέα επιβεβαίωσε ότι η ακουστική του αρχαίου θεάτρου είναι όντως... φυσική! 

Επόμενη στάση για την παρέα ήταν η πόλη του Ναυπλίου! Εκεί η παρέα επισκέφθηκε το γνωστό φρούριο του Παλαμηδίου όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του κάστρου και κατέβηκε τα 999 σκαλιά του με μεγάλη άνεση!!!

Στη συνέχεια μετά από πολύυυυυυ φαγητό και... δροσερό παγωτό στο Gelarto, η παρέα συνέχισε την βόλτα της στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου όπου επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Παναγίας μας, ο οποίος χρονολογείται από τον 15ο αιώνα μ.Χ!!! 

Έπειτα η παρέα έκανε τον γύρο της πόλης με το τουριστικό τρενάκι, βλέποντας σημαντικά αξιοθέατα και μετά περπάτησε στον "Γύρο της Αρβανιτιάς", έναν πλακόστρωτο δρόμο ενός χιλιομέτρου δίπλα στη θάλασσα. 

Τελευταίος σταθμός για την παρέα μας ήταν ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών όπου διασώζονται μέχρι και σήμερα οι τάφοι του Αγαμέμνονα τα κυκλώπεια τείχη και πολλά άλλα προερχόμενα από τον αρχαίο πολιτισμό. Η ιστορία του τόπου φυσικά συνδέεται με τις αρχαίες Μυκήνες. Εκεί που χτύπαγε η καρδιά του πρώτου σημαντικού χερσαίου ελληνικού πολιτισμού, του Μυκηναϊκού.

Μια άνετη τουριστική εκδρομή που είχε σκοπό να μας θυμίσει τα μεγαλουργήματα  που οι ένδοξοι πρόγονοί μας δημιούργησαν ώστε να τους θαυμάσουμε.

Επιστρέφοντας και αφού είχαμε απολαύσει την μεταξύ μας παρέα, κάναμε τον απολογισμό μας και αφού είμασταν όλοι μαζί κάναμε την βραδινή μας προσευχή, δοξολογήσαμε και ευχαριστήσαμε τον Θεό για αυτήν την ευχάριστη εκδρομή.
































































γαμέμνονα...

Pages