Εθισμός στην πορνογραφία; Τι φταίει; Πώς αντιμετωπίζεται; - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

03 Φεβρουαρίου 2021

Εθισμός στην πορνογραφία; Τι φταίει; Πώς αντιμετωπίζεται;


Στη σημερινή μας συνάντηση ασχοληθήκαμε με το θέμα "Οι επιλογές των νέων σήμερα" όπως το ονομάσαμε και πιο συγκεκριμένα με το θέμα του εθισμού στην πορνογραφία.
 

Αρχικά, πορνογραφία ή πορνό είναι η αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων, λεκτικά ή μέσω εικόνων, με υπερβολικό τονισμό των γενετήσιων στοιχείων και με κύριο σκοπό την σεξουαλική διέγερση του ατόμου. 

Οπότε από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε ότι οι σκοποί της προβολής τέτοιων εικόνων φυσικά δεν είναι καλοί.

Βλέποντας το πρώτο βίντεο έγινε αντιληπτό το πως έχει προωθηθεί το πορνογραφικό υλικό στα πλαίσια της κοινωνίας μας το οποίο χαρακτηρίστηκε και ως ναρκωτικό. Άρα καταλαβαίνουμε το πόσο βλαβερό είναι.

https://www.youtube.com/watch?v=l1L_62oglHo&feature=share&fbclid=IwAR0R1stUxgazpLneWOp7YldoHIb7Stv39KbfXpOVJH4uO_DZRiNUwAP9Irk

Έπειτα, στο δεύτερο βίντεο είδαμε πως στη πόλη Γιούτα έγινε μεγάλη προσπάθεια κατά της πορνογραφίας.

https://www.youtube.com/watch?v=9q4REjCI-Iw&feature=share

Ακόμα είδαμε και ένα τρίτο βίντεο του π.Ευάγγελου στο οποίο αφηγείται διάφορες ιστορίες με γυναίκες οι οποίες ήταν πόρνες.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR19X_VIY9U2PID8gtroVSydYlI5Ae6JyI-ZEMXbfDXaE8MV5ch2t9ba4Xs&v=OUdLeH-Z4QE&feature=youtu.be

Στη συνέχεια έγινε η προβολή ενός power point που σκοπό είχε να καταλάβουμε το πόσο κακό μας κάνει η πορνογραφία και τα σαρκικά πάθη αλλά και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

https://www.calameo.com/books/000108196f8e84cbae3e4

Αναφέρθηκε ακόμα πως ο Άγιος Μωυσής ο Ούγγρος είναι ο προστάτης των σαρκικών παθών και αν τον επικαλεστούμε βοηθά άμεσα.

Σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο η πορνεία, μολονότι από τα νιάτα σου ως τα γεράματά σου δεν θα πάψει να σε πολεμάει, νικιέται ευκολότερα όταν αποφεύγεις τελείως την πράξη και τους τόπους της αμαρτίας. 

Μην ξεγελαστείς και πεις, «Ας δοκιμάσω μια φορά, κι έπειτα εγκρατεύομαι», γιατί, ειδικά σε τούτο το πάθος, η πρώτη πτώση δεν είναι σχεδόν ποτέ και η τελευταία, αλλά η αρχή του κατήφορου. Αν θέλεις να πολεμήσεις αυτό το πάθος τότε:

Μην την περιποιείσαι λοιπόν τη σάρκα σου, μη δίνεις στο λάρυγγα ό,τι θέλει να φάει, πρόσεχε την ποσότητα του φαγητού και όταν σηκώνεσαι από το τραπέζι να πεινάς ακόμα.

Επίσης ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης του σαρκικού πολέμου είναι η άμεση απομάκρυνση από το νου σου των πονηρών λογισμών και ενθυμήσεων. Σε πρόσβαλε ένας λογισμός; Διώξε τον χωρίς καθυστέρηση! Επίσης φύγε από τον τόπο που σου έρχεται αυτή η σκέψη!

Στην Καινή Διαθήκη ο Χριστός μας λέει:

«Ηκούσατε ότι ερρέθη εις τους αρχαίους, Μη μοιχεύσης. Εγώ όμως σας  λέγω ότι πας ο βλέπων γυναίκα διά να επιθυμήση αυτήν, ήδη  εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού» (Ματθ. Ε΄27,28).

Δηλαδή, Ακούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους· να μη μοιχεύσης. Εγώ  όμως σας λέγω ότι καθένας, ο οποίος βλέπει γυναίκα με την πονηρή  επιθυμία προς αμαρτία, ήδη με την εμπαθή αυτή ματιά διέπραξε την  αμαρτία της μοιχείας μέσα στην ακάθαρτη καρδιά του.








Τέλος, έγινε παρουσίαση του βιβλίου 'Ανθολόγιο Συμβουλών' του Αγίου Πορφυρίου και όπως πάντα παίξαμε το αγαπημένο μας kahoot.



Pages