Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο... - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

27 Ιανουαρίου 2021

Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο...

Για να έχει ενδιαφέρον χρειάζονται τουλάχιστον έξι παίχτες.

  • Αρχικά μοιράζονται χαρτάκια σε όλους τους παίχτες, 2 από αυτά γράφουν “Δολοφόνος” και 1 “Ρουφιάνος” ή “Καρφί”. 
  • Ορίζεται ένας αφηγητής ο οποίος ξεκινάει και λέει: Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο και όλοι κλείνουν τα μάτια τους (όλοι κλείνουν τα μάτια τους και ο αφηγητής). 
  • Οι δύο Δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια τους και κοιτιούνται μεταξύ τους (οι δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια και χωρίς να μιλήσουν κοιτάνε ο ένας τον άλλο για να ξέρουν ποιοι είναι). Οι Δολοφόνοι κλείνουν τα μάτια τους. Ο ένας Δολοφόνος (φανερός Δολοφόνος) σηκώνει το χέρι του (χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους διπλανούς του) και ο Ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια του και τον βλέπει. Ο Ρουφιάνος κλείνει τα μάτια του και ο φανερός Δολοφόνος κατεβάζει το χέρι του.”
  • Ο αφηγητής συνεχίζει: Μια νέα μέρα ξημερώνει στο Παλέρμο και όλοι ανοίγουν τα μάτια τους". 
  • Σε κάθε πράξη κατά την διάρκεια τις νύχτας ο αφηγητής αφήνει λίγο χρόνο για να κάνουν αυτά που είπε οι παίχτες. Οι Πολίτες προσπαθούν να βρουν τους Δολοφόνους, οι Δολοφόνοι προσπαθούν να κρυφτούν και ο Ρουφιάνος προσπαθεί να καθοδηγήσει τους Πολίτες για το ποιος είναι ο φανερός Δολοφόνος αλλά ταυτόχρονα να κρυφτεί και από τους Δολοφόνους για μην τον βγάλουν από το παιχνίδι. 
  • Αφού αρχίσουν όλοι να κατηγορούν όλους στο τέλος του γύρου αρχίζει η ψηφοφορία. Όλοι ψηφίζουν έναν παίχτη για να βγει από το παιχνίδι. Ο παίχτης με τις περισσότερους ψήφους βγαίνει από το παιχνίδι. Σε περίπτωση ισοψηφίας ξαναγίνεται ψηφοφορία ανάμεσα στους παίχτες με τις ίσες ψήφους. Αν έχουμε πάλι ισοψηφία ξαναγίνεται ψηφοφορία ξανά και ξανά μέχρι κάποιος παίχτης να αλλάξει απόφαση.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα μερόνυχτα στο Παλέρμο μέχρι να βγουν οι 2 Δολοφόνοι ή μέχρι να βγουν όλοι οι Πολίτες μαζί με τον Ρουφιάνο. Σε περίπτωση που ξημερώσει και έχει μείνει ένας Δολοφόνος και ένας Πολίτης ή Ρουφιάνος, νικάνε οι Δολοφόνοι.
Καλή επιτυχία!!!



Pages