Το 24ωρο ενός φοιτητή: 1η Διαδικτυακή Συνάντηση - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

17 Νοεμβρίου 2020

Το 24ωρο ενός φοιτητή: 1η Διαδικτυακή Συνάντηση


Το έμψυχο δυναμικό που βοηθά το έργο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, δημιούργησε μια διαδικτυακή παρέα για ηλικίες νέων 18-29 ετών και ήδη την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 έκανε την πρώτη της συνεδρία! 

Το θέμα που συζητήσαμε είχε τίτλο“Το 24ωρο ενός φοιτητή”,  και μιλήσαμε για το πώς ο νέος μπορεί να γίνει πιο δημιουργικός μέσα στη μέρα του, εντάσσοντας σε αυτήν ωφέλιμες ασχολίες έναντι της πολύωρης χρήσης της τεχνολογίας.  

Αρχικά παρακολουθήσαμε το 1ο βίντεο στο οποίο ήταν ολοφάνερη η  διαφορετική καθημερινότητα των ανθρώπων δεκεατίας ΄90s (πριν) και ΄20s (τώρα) με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
  
Έπειτα προβλήθηκε ένα 2ο βίντεο, όπου έγινε αντιληπτή η διαφορά ανάμεσα στο χρόνο που αφιερώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στις πρωινές τους ανάγκες. Οι άνδρες προτιμούν τον ύπνο, οι γυναίκες την προσωπική περιποίηση 

Εν συνεχεία είδαμε και ένα 3ο βίντεο που σκοπό είχε να μας παροτρύνει να πάψουμε να ΜΗΝ σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας σε ανούσια πράγματα και αντιθέτως να ΤΟΝ αξιοποιούμε σε ουσιαστικά πράγματα, που θα μας κάνουν καλύτερους στη ζωή μας.  

Τέλος αφού εκφράσαμε τις απόψεις μας και συζητήσαμε όλοι μαζί, πάνω στα καταλήξαμε στο ότι εκτός από τη μείωση της χρήσης των τεχνολογικών μέσων (Social-Media) θα πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στις γνήσιες μορφές ψυχαγωγίας - απασχόλησης.  

Μερικές από αυτές είναι το απαιτούμενο διάβασμα για το Πανεπιστήμιο, την εργασία μας, την προσωπική άθληση αλλά ΠΑΝΩ απ΄ όλα στην επικοινωνία μας με το Θεό μέσω της καθημερινής προσευχής, της μελέτης Αγίας Γραφής, της νηστείας, αλλά και της συμμετοχής μας στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, όσο πλέον είναι εφικτό λόγω Κορονοϊού.  

Αφού όλα τελείωσαν και όλα πήγαν κατ’ ευχήν δώσαμε ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή για το δεύτερο διαδικτυακό μας μάθημα. 

 
Από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως

Pages