ΘΕΜΑ 26.Δ Ο Ιησούς ανασταίνει τον Λάζαρο... και πάει στα Ιεροσόλυμα για το Πάσχα - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

22 Απριλίου 2021

ΘΕΜΑ 26.Δ Ο Ιησούς ανασταίνει τον Λάζαρο... και πάει στα Ιεροσόλυμα για το Πάσχα

(Για παιδιά Προσχολικής και Δημοτικού)


• Αγαπητά μου παιδιά πριν πολλά πολλά χρόνια, την εποχή που ο Χριστός μας ήταν στη  γη, στην πόλη της Βηθανίας, ζούσε ένας αγαπημένος φίλος του Ιησού, ο Λάζαρος, που κάποια μέρα αρρώστησε βαριά. 

 Οι αδελφές του ειδοποίησαν αμέσως τον Ιησού Χριστό, που όμως όταν έφθασε, ο Λάζαρος είχε ἠδη πεθάνει και οι αδελφές του τον είχαν θάψει, όπως συνηθιζόταν τότε, σε μια σπηλιά, σφραγίζοντας την είσοδό της με μια μεγάλη πέτρα. 

 Όταν έφθασε ο Ιησούς, οι αδελφές τού Λαζάρου έπεσαν στα πόδια του και του είπαν: “ Κύριε, αν ήσουν εδώ νωρίτερα, ο αδελφός του δεν θα είχε πεθάνει”. Τότε ο Ιησούς απάντησε: “ Έχετε πίστη μόνο, και ο αδελφός σας θα αναστηθεί”. Ύστερα με δακρυσμένα μάτια ζήτησε να τον οδηγήσουν στον τάφο του αγαπημένου του φίλου. 

 Εκεί προσευχήθηκε στον Θεό Πατέρα Του, στον Ουρανό, και στάθηκε μπροστά στην είσοδο του τάφου και λέει σε αυτούς που ήταν κοντά του: “Μετακινείστε την πέτρα που κλείνει την είσοδο:” Κατόπιν πλησίασε την σκοτεινή είσοδο του τάφου και είπε με δυνατή φωνή: “Λάζαρε δεύρο έξω” δηλαδή: “Λάζαρε έλα έξω”. 

• Και ξαφνικά ο Λάζαρος σηκώθηκε από τον τάφο και βγήκε ἐξω ζωντανός, ενώ είχαν περάσει 4 ημέρες που ήταν νεκρός. Ήταν τυλιγμένος με σάβανα στα πόδια, στα χέρια και στο πρόσωπο. Και είπε πάλι ο Ιησούς: “Λύστε τον, από τα σάβανα και αφήστε τον να πάει στο σπίτι του”. Έτσι κι έγινε.

 Και όσοι ήταν εκεί δόξασαν τον Θεό για το τρομερό θαύμα που έγινε και κατάλαβαν ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρας του κόσμου, διότι κανείς άλλος εκτός από τον Θεό δεν μπορεί να αναστήσει κάποιον από τους νεκρούς. 

 Άρα παιδιά αφού ο Χριστός είναι Θεός, με τον ίδιο τρόπο που ανέστησε τον φίλο του Λάζαρο, θα μπορέσει να αναστήσει και εμάς και τους γονείς μας και τους παππούδες και γιαγιάδες και ολόκληρο τον κόσμο από τους νεκρούς.

 Μετά την Ανάσταση του Λαζάρου ο Ιησούς με τους μαθητές Του πήγαν στα Ιεροσόλυμα. Αλλά τι πήγε να κάνει ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα;

 Πήγε να εορτάσει το Πάσχα. Την εποχή εκείνη, παιδιά μου, στα Ιεροσόλυμα βρίσκονταν πολλοί προσκυνητές για να προσκυνήσουν στο Ναό του Σολομώντα και να γιορτάσουν το Εβραϊκό Πάσχα. Μόλις έμαθαν ότι έρχεται ο Ιησούς στην πόλη, έτρεξαν με χαρά και ενθουσιασμό να τον υποδεχθούν στην είσοδο της πόλης. Ο Ιησούς μπήκε στην πόλη των Ιεροσολύμων, παιδιά μου, καθισμένος σε ένα ταπεινό γαϊδουράκι καιοι άνθρωποι Τον τιμούσαν σαν τον Μεσσία, τον Σωτήρα του κόσμου.

 Κάποιοι σκέπαζαν τον δρόμο με τα ρούχα τους για να περάσει, ενώ πολλοί κρατούσαν κλαδιά από φοίνικες για να τον τμήσουν. Άλλοι πάλι περπατούσαν μπροστά και άνοιξαν δρόμο ενώ άλλοι που ακολουθούσαν ζητωκραύγαζαν:  Ωσαννά εν τοις Υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου. Δηλαδή "Σώσε μας, ύψιστε Θεέ· ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου.”

• Κατάλαβαν δηλαδή οι Ισραηλίτες τότε παιδιά, ότι ο Χριστός είναι Θεός και ανάλογα τον υποδέχθηκαν. Έτσι κι εμείς το έχουμε καταλάβει αυτό και γι αυτό αγαπάμε τον Χριστό πάνω από από όλους και από όλα! Η πρώτη και μεγαλύτερη αγάπη μας είναι ο Χριστός!

 Αυτή λοιπόν, παιδάκια μου καλά, ήταν η ιστορία της ανάστασης του Λαζάρου και της εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

 Ραντεβού στο επόμενο βίντεο που θα κάνουμε για εσάς!

Pages