Το έργο του Γραφείου Νεότητας - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

Το έργο του Γραφείου Νεότητας

   Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου τον Οκτώβριο του 2015.

    Όντας ο ίδιος εκπαιδευτικός ο Ποιμενάρχης μας και γνωρίζοντας ότι στη σύγχρονη ζωή διαρκώς πληθαίνουν οι νέες προκλήσεις και πειρασμοί, με πολλή αγάπη, ως Πατέρας, προέβη στην ίδρυση του Γραφείου Νεότητας, με σκοπό η τοπική Εκκλησία της Φωκίδος να προσφέρει ένα λιθαράκι αγάπης, πνευματικής καλλιέργειας, ηθικής και χριστιανικής παιδείας στα παιδιά και τους νέους, όπου αύριο θα είναι άνθρωποι άξιοι, αγαπητοί και χρήσιμοι στο σύνολο της κοινωνίας. Ο Πατέρας μας κ. Θεόκτιστος μέσα από το Γραφείο Νεότητας και όλους τους συνεργάτες του, εκτός από την οργάνωση και συντονισμό του όλου έργου της νεότητας, ταυτόχρονα εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον των παιδιών και των νέων, ακούει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, συμπαραστέκεται στις δύσκολες και ευχάριστες στιγμές τους και προσεύχεται να επιτύχουν στη ζωή τους.

  Το Γραφείο Νεότητας  προγραμματίζει και υλοποιεί  ποικίλες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την υγιή πνευματική απασχόληση και ψυχαγωγία των νέων, μέσα ένα κλίμα χαράς και αγάπης, διδάσκοντας στα παιδιά και στους νέους την Αλήθεια όπως μας αποκαλύπτεται στο πρόσωπο του Χριστού.
  
   Βασικό έργο του Γραφείου είναι οι κατηχητικές συνάξεις που πραγματοποιούνται στις περισσότερες ενορίες, για όλες τις βαθμίδες κατήχησης, διδάσκοντας την πίστη, τη λατρεία του Θεού, την αναζήτηση του θελήματός Του, την  καλλιέργεια της εν Χριστώ ζωής, την αληθινή αγάπη που δίνει νόημα και σκοπό στη ζωή μας, την προσφορά στον συνάνθρωπο, χρησιμοποιώντας σύγχρονα Κατηχητικά Βοηθήματα και μέσα.

   Άλλες δραστηριότητες του γραφείου Νεότητος  είναι οι θερινές κατασκηνώσεις για νέους και νέες όλων των ηλικιών, αθλητικές δραστηριότητες για τις ενοριακές ομάδες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ομάδων, εικαστικά δρώμενα, εθελοντικά προγράμματα, Ημερίδες με θέματα σύγχρονου προβληματισμού, νεανικές Συνάξεις, αθλητικά προγράμματα σε ενορίες κτλ. που πραγματοποιούνται παράλληλα με το ενοριακό έργο της κατήχησης και απευθύνονται σε παιδία και νέους όλων των ηλικιών, συμβάλλοντας στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών και των νέων στην ορθόδοξη ζωή και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και επιδόσεων σε διάφορους τομείς όπως πολιτιστικούς, ψυχαγωγικούς, αθλητικούς κ.λπ.

Διευθυντής και Yπεύθυνος Νεότητας: Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος
Pages