Η Βίβλος όπως δεν την έχετε ξαναδεί! - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

09 Μαρτίου 2021

Η Βίβλος όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

 Η Βίβλος σε κόμικς - Μέρος Α / Τεύχος 1    

  
  


Περιγραφή: 


Το 1ο τεύχος περιλαμβάνει γεγονότα του Ευαγγελίου από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι τη Γέννηση του Χριστού και την προσκύνηση των Μάγων. Η παρούσα σειρά κόμικς αποτελεί μια προσπάθεια για την πιο εύκολη πρόσβαση των παιδιών και των νέων στο Βιβλίο των βιβλίων, την Αγία Γραφή, με την ευχή να γίνει αφορμή για να μελετήσουν και το πρωτότυπο θεόπνευστο κείμενο.

Επιμέλεια προσαρμογής στην ορθόδοξη παράδοση: Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Σύρρος.

Μετάφραση: Διονύσιος Θεοδωρόπουλος, Νεκταρία Σφακιανάκη.

Προσαρμογή εικονογράφησης στα ορθόδοξα δεδομένα: Άννα Κυριαζή, Ελεάννα Πάτση. 


Τιμή: 3.50 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ:

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας, με τις ευχές και την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου και Πατέρα μας κ.κ. Θεοκτίστου, εξέδωσε το Βιβλίο των Βιβλίων, την πεμπτουσία του χριστιανικού πνεύματος, που δεν είναι άλλο από την Βίβλο, σε μορφή κόμικ! 

Η επικράτηση της τεχνολογίας και της εικόνας έναντι του λόγου και της αγάπης για το διάβασμα ωφέλιμων αναγνωσμάτων, μας οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα, που ευελπιστούμε να καλύψει τις ψυχαγωγικές, αισθητικές, μορφωτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των μικρών μας φίλων, αλλά και όσων επιθυμούν να μάθουν τα γεγονότα της Αγίας Γραφής, με σύγχρονο τρόπο που δεν κουράζει.

Η αμεσότητα της επικοινωνίας είναι αυτό που, ουσιαστικά, εξασφαλίζει την επιτυχία αυτής της μορφής τέχνης. Το σενάριο και την αφήγηση των κόμικς την αντιλαμβανόμαστε άμεσα και χωρίς δυσκολία. Τόσο η δομή των διαλόγων, όσο και τα κύρια χαρακτηριστικά των ηρώων επαναλαμβάνονται στερεότυπα. Γι᾽ αυτό και επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο μετάδοσης του Ευαγγελικού λόγου.

Στόχος αυτής της προσπάθειας, εκτός από την ψυχαγωγία, είναι να μεταδώσει τη γνώση που μας εξυψώνει προς τα ανώτερα, την αρετή, τα υψηλά ιδανικά και τις παραδοσιακές αξίες της Ορθοδοξίας, μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη και επαναστατική μορφή τέχνης . 

Αξίζει να διευκρινιστεί, πως το πρωτότυπο θεόπνευστο κείμενο της Αγίας Γραφής όπως είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο, δεν αντικαθίσταται από καμία μετάφραση ή προσαρμογή, όσο καλή κι αν είναι. Τα μέσα, όμως, αυτά λειτουργούν βοηθητικά για την καλύτερη κατανόηση της Αγίας Γραφής. 

Ευχόμαστε, βέβαια, η παρούσα έκδοση της Αγίας Γραφής σε μορφή κόμικ, να γίνει η αφορμή για να διαβάσουμε το πρωτότυπο κείμενο, που είναι η επιτομή της Θεοπνευστίας και οδήγησε τους Αγίους Αποστόλους να το συγγράψουν και να μας το παραδώσουν.

Διαπνεόμενοι από το χριστιανικό πνεύμα, σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και παρά Θεού φώτιση!

*ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ: Η πρωτότυπη έκδοση είναι γραμμένη στην Αγγλική γλώσσα, με τίτλο “THE KINGSTONE BIBLE VOLUME 3” από τις Εκδόσεις KINGSTONE COMICS, FL, U.S.A, 2016.

* Στην παρούσα έκδοση, εκτός του πρωτότυπου κειμένου της Αγίας Γραφής, έχουμε χρησιμοποιήσει στοιχεία από την Ορθόδοξη Παράδοση, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την εικονογράφηση. 






Pages