ΘΕΜΑ: 11.3. Όλοι οι Προφήτες περιμένουν τον Χριστό να γεννηθεί (Γυμν. Λυκ.) - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

09 Δεκεμβρίου 2021

ΘΕΜΑ: 11.3. Όλοι οι Προφήτες περιμένουν τον Χριστό να γεννηθεί (Γυμν. Λυκ.)

 ΠΡΟΣΕΥΧΗ:

Πριν αρχίσει η κάθε συνάντηση

    Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν. 
Δόξα σοι, Χριστὲ ὁ Θεός, ἡ ἐλπὶς ἡμῶν, δόξα σοι.

    Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Ἀμήν. 


Γνωστοποιήσεις τρέχουσας εβδομάδας

• Ο Α´ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Μαθητικός ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ αφορά την δημιουργία ταινίας μικρού μήκους... με θέμα ῾Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου 1922-2022 και αφορά παιδιά της Β & Γ Γυμνασίου. (βλ. παρακάτω Εγκύκλιο Σημείωμα Ι. Συνόδου).

 ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ξεχάσουμε την ΕΞΟΜΟΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Επειδή μας απομένει λίγος χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό παρακαλούμε να συννενοηθείτε με τους Πνευματικούς κάθε ενορίας έτσι ώστε να φροντίσουν την εξομολόγηση των παιδιών!

• ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ" από 1-31 Δεκεμβρίου 2021, για νέους έως 20 ετών. Πληροφορίες και όροι συμμετοχής στην σελίδα:   https://www.neotitafokid.gr/2021/11/blog-post_30.html

Α´ ΒΡΑΒΕΙΟ: 120€, Β´ ΒΡΑΒΕΙΟ: 60€, Γ´ ΒΡΑΒΕΙΟ: 30€.  Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν από ένα ενθύμιο.

• ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ: Το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία αγάπης για φιλανθρωπικά καταστήματα & άπορους νέους με την βοήθεια των κατηχητών της. 

• ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ: Σας θυμίζουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάποιο χρόνο για την προετοιμασία τυχόν χριστουγεννιάτικης εορτής που σκεπτόμαστε να πραγματοποιήσουμε με τα παιδιά των ομάδων μας. 


ΘΕΜΑ: Όλοι οι Προφήτες περιμένουν τον Χριστό να γεννηθεί




    Καλησπέρα παιδιά! Πώς ήταν η εβδομάδα σας;
Θυμάστε ποιους αγίους γιορτάσαμε αυτή τη βδομάδα; (Βαρβάρα, Σάββα, Νικόλαο, Άννα). Ο Δεκέμβρης ξεκίνησε λοιπόν με γιορτές και στις 25 Δεκέμβρη τι θα γιορτάσουμε; (...)

    Σωστά, τη Γέννηση του Χριστού μας από τη Θεοτόκο Μαρία. Για τον Χριστό είχαν μιλήσει, αιώνες 200, 300, 800 και πλέον χρόνια πριν γεννηθεί, άνθρωποι φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα, οι Προφήτες. Αυτό είναι και το σημερινό μας θέμα.

    Λοοιπόοοοοοον... παιδιά...
    Ο Χριστός είναι το μόνο πρόσωπο στην παγκόσμια ιστορία, για το οποίο μιλούσαν όχι απλώς πριν γεννηθή, αλλά από καταβολής κόσμου. Και τον περίμενε συνειδητά ένας ολόκληρος λαός.
  • Ο Χριστός είναι το μοναδικό πρόσωπο, που έχει προϊστορία. 
  • ούτε ο Βούδας,
  • ούτε ο Μωάμεθ,
  • ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος,
  • Κανένας άλλος δεν έχει προϊστορία! Για όλους τους άλλους αρχίζει να γίνεται λόγος από την στιγμή, που έγινε αισθητή η σύλληψή τους στην κοιλιά της μάνας τους. Προϊστορία έχει μόνο ο Ιησούς. 
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!
  • Ποιος μιλάει για τον Χριστό, πριν γεννηθεί;
  • Η Παλαιά Διαθήκη και όλος ο λαός της.
  • Η Παλαιά Διαθήκη αποτελείται από 49 ιερά βιβλία, που γράφτηκαν σε διάστημα τουλάχι- στον 1200 ετών (1500-250 π.Χ.). Το κάθε της βιβλίο δεν μιλάει μόνο για το παρόν (για την εποχή του), αλλά και για το μέλλον (μέχρι την συντέλεια του κόσμου).
  • Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη προφητείες. Οι προφητείες είναι η ειδοποιός διαφορά της Παλαιάς Διαθήκης από τα «ιερά» βιβλία όλων των άλλων θρησκειών.
  • Προφήτες ονομάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη ανθρώπους δίκαιους και πιστούς στον Θεό, φωτισμένους από το Άγιο Πνεύμα οι οποίοι μετέφεραν με τα λόγια τους, αλλά και με τις πράξεις τους το θέλημα του Θεού στους ανθρώπους. 
  • Επίσης κάθε φορά που ο λαός ξεχνούσε τον αληθινό Θεό, ο Θεός έστελνε τους ιερούς αυτούς άντρες να διδάξουν και να οδηγήσουν το λαό σε μετάνοια. Τέλος οι προφήτες προέλεγαν, όταν ο Θεός τους φώτιζε, τι θα συμβεί στο μέλλον. Υπάρχουν πολλοί προφήτες αλλά σήμερα θα ασχοληθούμε με τους λεγόμενους Μικρούς και τους Μεγάλους προφήτες.
  • Οι προφήτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους
  • Μεγάλους (Μείζονες) και στους
  • Μικρούς (Ελάσσονες). Και οι Μικροί προφήτες είναι σπουδαίοι και λέγονται έτσι διότι τα βιβλία που έγραψαν είναι πιο μικρά από των άλλων. Κάποιοι προφήτες μίλησαν αιώνες πριν γεννηθεί ο Κύριος με λεπτομέρειες γι’ Αυτόν.

    Ο προφήτης Ησαΐας γεννήθηκε στα Ιεροσόλυμα περί το 774 π.Χ. Υπήρξε ο πρώτος μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων Προφητών, ο λαμπρότερος και μεγαλοφωνότερος από αυτούς. Το όνομα Ησαΐας, εβραϊστί Γιασιαγιάχου, σημαίνει «ο Θεός σώζει». Περιγράφει τα σχετιζόμενα με τον Μεσσία τόσο ζωηρά σαν να ήταν όχι προφήτης, αλλά ευαγγελιστής. Κι όμως έζησε 800 χρόνια πριν από τον Χριστό!
    
    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: Από παρθένο γυναίκα θα γεννηθεί ο Εμμανουήλ, θα είναι φως σε εκείνους που βρίσκονται στο σκοτάδι, Θεός ισχυρός, θείες έχοντας ιδιότητες, καταγόμενος κατά σάρκα από τον Δαυίδ και από τη ρίζα του Ιεσσαί (πατέρα του Δαυίδ), θα ανεβεί στη Σιών φέρνοντας το ευχάριστο μήνυμα και θα καθίσει ως βασιλιάς στον θρόνο του Δαυίδ κρίνοντας την οικουμένη, θα είναι ο ποιμένας και ο λυτρωτής του κόσμου όλου, θα αναστηθούν οι νεκροί και όλοι στη γη θα χαρούν, θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στα θεμέλια της Σιών, θα εγκαινιάσει χρυσή εποχή στη γη.

    Μιλάει ακόμα για τον Πρόδρομό του και περιγράφει το έργο του, το κήρυγμα του Ευαγγελίου και τις θαυματουργικές θεραπείες Του, τη γλυκύτητα και η ταπεινότητα του Κυρίου και αναλυτικά τα παθήματά του με τα οποία θα στερεωθεί η Εκκλησία, θα επιστρέψουν σ' Αυτόν οι λαοί και θα έλθει η οριστική θριαμβευτική νίκη του Μεσσία.

    Ο προφήτης Ιερεμίας γεννήθηκε πιθανώς κατά το 650 π.Χ., στην μικρή πόλη της φυλής Βενιαμίν Αναθώθ, βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ. Νεότατος στην ηλικία, περίπου 23 - 25 ετών, περί το 627 - 625 π.Χ., καλείται από τον Θεό στο προφητικό αξίωμα.     
   
    Ανταποκρίνεται στο θέλημα του Κυρίου και έτσι το όνομά του (Ιερεμίας), που σημαίνει “ο Θεός ανυψώνει ή καθιστά”, εκφράζει και την αποστολή του.
    
    Προλέγει την εμφάνιση δίκαιου βασιλέα από την γενιά του βασιλέα Δαυίδ, του οποίου το όνομα είναι «Κύριος Ιωσεδέκ» (= Κύριος θεός Δικαιοσύνης),
    
    Επίσης προλέγει τον θρήνο της Ραχήλ για τα τέκνα της, τέτοιος που ακούστηκε κατά την σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη και την απιστία του Ισραήλ.

    Ο προφήτης Ιεζεκιήλ έζησε στα χρόνια του Ναβουχοδονόσορα, κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. (κατ' άλλους το 477π.Χ.). Ο πατέρας του ήταν ιερέας και ονομαζόταν Βουζί και οδη- γήθηκε αιχμάλωτος στην Βαβυλώνα μετά την πρώτη κατάληψη της Ιερουσαλήμ, το 598 π.Χ. προφητεύει την επιστροφή του Ισραήλ και προαναγγέλλει Εκείνον που θα αναστηθεί από την γενιά του Δαυίδ, έναν αιώνιο ποιμένα.

    Ο προφήτης Δανιήλ έζησε στα τέλη του 7ου με τις αρχές 6ου π.Χ. αιώνα. Ανήκε στη φυλή του Ιούδα, ήταν από βασιλικό γένος και γεννήθηκε στην Άνω Βηθαρά. Νήπιο ακόμα, οδηγήθηκε μαζί με τους γονείς του αιχμάλωτος στη Βαβυλώνα (θυμάται κανείς από το περσινό μάθημα κάτι από τη ζωή του;)
    
    Μάλιστα ο Δανιήλ είχε το χάρισμα να ερμηνεύει όνειρα και αργότερα προφήτευσε και τον ερχομό του Υιού του ανθρώπου.

    Αναφέρεται στον Μεσσία και τη βασιλεία Του: «θα αναστήσει ο Θεός του ουρανού βασιλεία, η οποία δεν θα καταστραφεί στους αιώνες, που θα ανατρέψει τον κολοσσό της ειδωλολατρίας και ο Υιός του Ανθρώπου θα βασιλεύσει αιώνια σε όλους τους λαούς». Ο προφήτης Δανιήλ προσδιορίζει τον χρόνο της έλευσης του Μεσσία και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.
    
    Ο προφήτης Ωσηέ (770-725 π.Χ), της φυλής Ισάχαρ έζησε περί 8ο αιώνα π.Χ.. Στην Παλαιά Διαθήκη, είναι ο πρώτος από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους προφήτες. Προφητεύει την επιστροφή του Ισραήλ στον Κύριο.

    Ο προφήτης Ιωήλ (825 π.Χ.), είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους προφήτες. Από τη φυλή Ρουβήμ (αυτό όμως δεν είναι σαφές, διότι άλλοι τον θέλουν καταγόμενο από την φυλή Γαδ), και προφήτευσε όταν βασιλιάς στη φυλή του Ιούδα ήταν ο Ιωάς (878 - 838 π.Χ). Προεφήτευσε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σε όλους τους ανθρώπους και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

    Ο προφήτης Αμώς (784-746 π.Χ.). Ήταν βοσκός και καλλιεργητής συκομορέων και από την εργασία αυτή κλήθηκε απ’ ευθείας υπό του Θεού στο προφητικό αξίωμα, όπως ο ίδιος αναφέρει στο ομώνυμο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης· «Οὐκ ἤμην προφήτης ἐγὼ οὐδὲ υἱὸς προφήτου, ἀλλ’ ἢ αἰπόλος ἤμην καὶ κνίζων συκάμινα· καὶ ἀνέλαβέ με Κύριος ἐκ τῶν προβάτων καὶ εἶπε Κύριος πρός με· βάδιζε προφήτευσον ἐπὶ τὸν λαόν μου Ἰσραήλ». Προεφή- τευσε την αναστήλωση της πεσμένης σκηνής του Δαβίδ.

    Ο προφήτης Αβδιού (ή Οβδιού) Αβδιού που το όνομα του σημαίνει «δούλος Κυρίου», έζησε περί το 800 π.Χ., (κατ' άλλη εκδοχή στο δεύτερο μισό του 6ου αιώνα π.Χ.), και είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους προφήτες. Προεφήτευσε την ανατολή της σωτηρίας από το όρος Σιών και την αιώνια βασιλεία του Κυρίου στην Σιών.

    Ο προφήτης Ιωνάς, (783-745 π.Χ) προεφήτευσε την τριήμερη ταφή του Κυρίου.

    Ο προφήτης Μιχαίας έζησε στην Ιερουσαλήμ το 748-696 π.Χ.. Ο προφήτης βλέπει τους λαούς να συρρέουν στην Ιερουσαλήμ, την πόλη της σωτηρίας, και τον Μεσσία να γεννιέ- ται στη Βηθλεέμ.

    Ο προφήτης Ναούμ έζησε τον 5ο αιώνα προ Χριστού (άκμασε περί το 460 π.Χ.) και ήταν από τη φυλή του Συμεών. Προφητεύει εκείνον, που ευαγγελίζεται την ειρήνη και εγκαι- νιάζει μια νέα εποχή, διάδοχο της παλαιάς.

   Ο προφήτης Αββακούμ, που το όνομά του σημαίνει «θερμός εναγκαλισμός», ήταν από τη φυλή του Συμεών και γιος του Σαφάτ και ο χρόνος που έδρασε τίθεται μεταξύ 650 και 672 π.Χ. Προφήτευσε τον ερχομό του Θεού στη γη και την κυριαρχία σε αυτήν, που θα εγκαινιάσει νέα περίοδο δικαίωσης και σωτηρίας.

    Ο προφήτης Σοφονίας έζησε τον 7ο αιώνα π.Χ., επί βασιλέως Ιωσίου. Καταγόταν από τη φυλή του Συμεών ή κατ' άλλους του Λευΐ. Το όνομά του σημαίνει: ο Θεός κρύπτει, δηλαδή περιφρουρεί, προστατεύει. Προφητεύει τον εκχριστιανισμό όλης της ανθρωπότητας υπό έναν ποιμένα, τη μεγάλη χαρά της νέας Ιερουσαλήμ για την παρουσία σ' αυτήν του αιώνιου βασιλέα, ο οποίος θα σκορπίσει ειρήνη, χαρά, αγάπη, ευτυχία· θα σώσει τους ασθενείς, θα συγκεντρώσει γύρω του όλους τους σκορπισμένους, αποκαθιστώντας και τον Ισραήλ στην παλιά δόξα του.

    Ο προφήτης Αγγαίος κλήθηκε στο προφητικό αξίωμα κατά την πρώτη του έκτου μηνός της βασιλείας του Δαρείου του Υστάσπους (521-486 π.Χ.) προφητεύει την εποχή κατά την οποία η τελευταία δόξα του Ναού του Σολομώντα θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη της παλαιάς, υπαινισσόμενος την προσκόμιση στο ναό του θείου Βρέφους του Χριστού δηλ. (Υπα- παντή) και την ολοκληρωτική παραμονή του Κυρίου σ' αυτόν.

    Ο προφήτης Ζαχαρίας (520 π.Χ) ονομάζει τον Μεσσία ως «ανατολή», ο οποίος θα σηκώσει τον αληθινό οίκο του Θεού και θα εισέλθει στην Ιερουσαλήμ «καθισμένος σε υποζύγιο και νέο πουλάρι», θα προδοθεί για τριάντα αργύρια, θα χτυπηθεί ο ποιμένας και θα διασκορπιστούν τα πρόβατα, αλλά θα ανοιχτεί πηγή αφέσεως αμαρτιών για όλο τον κόσμο και ο Μεσσίας θα κυριαρχήσει στη γη· «κατά την ημέρα εκείνη ένας θα είναι Κύριος και ένα το όνομά του, το οποίο θα κυκλώνει όλη τη γη και την έρημο».

    Ο προφήτης Μαλαχίας (400 π.Χ). Τέλος, υποτύπωση της παγκοσμιότητας του Χριστιανισμού είναι η διαπίστωση από τον προφήτη Μαλαχία ότι όλοι οι λαοί, παρά τους πολυθεϊσμούς τους, λατρεύουν Αυτόν με την διαίσθηση ως μόνον Υπέρθεο. Προφητεύει επίσης την έλευση του Προδρόμου του Κυρίου και την Ενανθρώπησή Του.

    Στο βιβλίο της Π. Δ. “Σοφία Σολομώντος” [Σολομών, γιος του Δαβίδ και της Βηρσαβεέ] αναφέρονται για τον Χριστό περικοπές όπου προφητεύονται: η κατά σάρκα πατρίδα τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, οι κατά σάρκα πρόγονοί Του, η Παρθένα Μητέρα Του, η θεανθρώπινη υπόστασή Του, η προσκόμισή Του ως βρέφους στον Ναό, η προσκύνηση των μάγων, η σφαγή των αθώων νη- πίων, ο Πρόδρομος, το κήρυγμα του Προδρόμου, οι υπό του Κυρίου θαυματουργικές θεραπείες, το κήρυγμα του ευαγγελίου, η γλυκύτητα και ταπεινοφροσύνη του Κυρίου, η θριαμβευτική είσοδός Του στα Ιεροσόλυμα, η ενέδρα κατά του Δικαίου, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που τελέστηκε και συστάθηκε από Αυτόν, η αγωνία του Ιησού, η προδοσία του Ιούδα, η καταδίκη του Ιησού, τα Πάθη του Κυρίου, η Ανάστασή Του, η άφεση των αμαρτιών από Αυτόν και η σωτηρία εκείνων που πιστεύουν στον Εσταυρωμένο, η Ανάληψή Του, η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος και η επιστροφή των εθνών στον Χριστό.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι:

  • Η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε από το 1.500 - 250 π.Χ.,
  • Οι προφήτες (Μικροί & Μεγάλοι που μίλησαν για τον Χριστό) αν και έζησαν πριν τον Χριστό εκατοντάδες χρόνια 200 - 1000 χρόνια και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
  • Mίλησαν με διάφορους τρόπους, αλλά και με ακρίβεια γι’ Αυτόν και φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα προφήτευσαν για Αυτόν και οι προφητείες τους εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
  • ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!
Πρακτική εφαρμογή

    

ΠλησιάζουνΧριστούγεννα. Σε λίγες μέρες θ’αντικρύσουμε κι εμείς τον νεογέννητο Χριστό. Ο προφήτης Δανιήλ, του οποίου στις 17 Δεκεμβρίου εορτάσαμε την μνήμη, μας προετοίμασε για τη συνάντησή μας με το Θείο Βρέφος. Μας αποκάλυψε ποιο είναι αυτό το νεογέννητο παιδί.

• 1. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το Βρέφος μέσα στην πτωχική φάτνη; (...) Ο Βασιλέας Χριστός! Μπορεί να βλέπουμε μέσα στη φάτνη ένα πτωχό, αδύνατο, νεογέννητο παιδάκι. Αλλά αυτό το νεογέννητο παιδάκι, που το συνοδεύουν οι αγγελικές υμνωδίες και το υπέρλαμπρο αστέρι της Βηθλεέμ, είναι ο ενανθρωπήσας Θεός, ο Σωτήρ της ανθρωπότητος, ο Βασιλεύς του σύμπαντος κόσμου.

• 2. Πιστεύετε, παιδιά, ότι ο κόσμος ΤΟΤΕ είχε αντιληφθεί ότι ο Χριστός που γεννήθηκε είναι ο Βασιλιάς του κόσμου; (...) Δυστυχώς όχι..., αλλά  συμβαίνει και σήμερα ό,τι είχε συμβεί όταν γεννήθηκε ο Χριστός. Στη Βηθλεέμ Του έκλειναν τις πόρτες, ενώ στα Ιεροσόλυμα αγνοούσαν τη γέννησή Του. Και οι αρχιερείς και οι νομοδιδάσκαλοι ποτέ δεν θέλησαν να πιστέψουν ότι Αυτός ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας. Ο Χριστός ήλθε για όλους, αλλά δεν Τον δέχθηκαν όλοι. «Εις τα ίδια ήλθε, και οι ίδιοι αυτόν ου παρέλαβον»( Ιω. α ́ 11).

• Πιστεύετε, παιδιά, ότι ο κόσμος ΣΗΜΕΡΑ έχει αντιληφθεί ότι ο Χριστός που γεννήθηκε είναι ο Βασιλιάς του κόσμου; (...) Ας μη μας φαίνεται παράξενο. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα! Παγκόσμια γιορτή τα Χριστούγεννα. Όλος ο κόσμος τα γιορτάζει. Πόσοι όμως τα γιορτάζουν με τον Χριστό; Πόσοι Τον αναγνωρίζουν βασιλιά και κυρίαρχο στη ζωή τους, Λυτρωτή και Σωτήρα τους; 

    Για τον πολύ κόσμο τα Χριστούγεννα σημαίνουν δώρα, στολίδια, ευχές, διακοπές και άλλα πολλά που καμία σχέση δεν έχουν με το σκοπό του ερχομού του Χριστού. Ο Χριστός ήλθε στη γη για να μας σώσει. Μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στην ακατανίκητη αγάπη Του;

• 3. Πώς λοιπόν οφείλουμε να υποδεχθούμε τον νεογέννητο Χριστό; (...) Όσοι Τον γνωρίσαμε καλούμαστε να Τον δεχθούμε και να Τον προσκυνήσουμε ως Βασιλέα και Κύριο της ζωής μας. Να υποταγούμε ταπεινά σ’ Αυτόν και να Τον ευγνωμονούμε που μας αξίωσε να ζούμε ως ταπεινοί δούλοι Του. 

Αντί άλλου δώρου ας Του προσφέρουμε την καρδιά μας. Δηλαδή την αγάπη μας και την υπακοή μας. Να Τον αγαπήσουμε περισσότερο από όλα τα πράγματα και τα πρόσωπα και να αγωνιστούμε πάντοτε να υπακούμε στο πανάγιο θέλημά Του. 



4. Δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, βίντεο προβολή, 

ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:
(Χριστός Γεννάται δοξάσατε 10’) https://www.youtube.com/watch?v=7ktgY_SphxA &t=7s

Ή ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: Χριστούγεννα χωρίς Χριστό

.com/img/a/















Πάμε να δούμε ποιοι άγιοι γιορτάζουν αυτή την εβδομάδα... 

Στις 12 Δεκεμβρίου ο Αγ. Σπυρίδωνας


Στις 15 Δεκεμβρίου ο Αγ. Ελευθέριος


και στις 17 ο Αγ. Διονύσιος από την Ζάκυνθο       


ΠΡΟΣΕΥΧΗ: 

Μετά από κάθε συνάντηση

    Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος, ἐλέησον ἡμᾶς. (3)

    Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου· ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου· γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς· τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. Ἀμήν.

    Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός ἐλέησον καί σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.

Pages