Η ζωή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας (παιδικό) - Νεοτητα Ι.Μ Φωκιδος

ΝΕΑ

30 Μαρτίου 2022

Η ζωή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας (παιδικό)



Αγαπητά μου παιδιά, σήμερα θα σας πω για την ζωή της οσἰας Μαρἰας που ζούσε στη χώρα της Αιγύπτου.

Σε ηλικία µόλις 12 ετών αποµακρύνθηκε από τους γονείς της κρυφά και πήγε στην Αλεξάνδρεια, όπου έζησε άσωτη ζωή, όπως ο άσωτος υιός, για 17 ολόκληρα χρόνια. 

Κάποια στιγμή θέλησε να πάει με άλλους προσκυνητές από την Αλεξάνδρεια στους Αγίους Τόπους, εκεί δηλαδή που έζησε ο Χριστούλης μας.

Μπήκε λοιπόν σε ένα πλοίο και ταξίδεψε προς τα Ιεροσόλυμα. 

Ξέρετε παδιά μου τι πολύυυυυυυ σημαντικό υπάρχει στα Ιεροσόλυμα;

Υπάρχει ο Ναός της Αναστάσεως και μέσα στο ναό υπάρχει το σημείο όπου ο Χριστός μας σταυρώθηκε αλλά και ο τάφος Του ὀπου αναστήθηκε! 

Όταν, η Μαρία, έφθασε στα Ιεροσόλυμα ήταν η ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Όταν θέλησε να µπει στο ναό της Αναστάσεως, να προσκυνήσει, αισθάνθηκε 3 και 4 φορές κάποια αόρατη δύναµη να την εµποδίζει. Αντίθετα, όλο το πλήθος του λαού έµπαινε χωρίς κανένα εµπόδιο. 

Το γεγονός αυτό την πλήγωσε βαθιά στην καρδιά. Κατάλαβε ότι οι αμαρτίες της την εμπόδιζαν να μπει στο Ναό.

Μετάνοιωσε για όσα είχε κάνει, όπως ο άσωτος, ζήτησε συγγνώμη από τον Θεό και αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της. Έτσι, λοιπόν, γύρισε πάλι στο Ναό και µπήκε µέσα χωρίς κανένα εµπόδιο.

Αφού προσκύνησε το τίµιο Ξύλο, αναχώρησε την ίδια ηµέρα από τα Ιεροσόλυµα, πέρασε τον Ιορδάνη ποταµό και έφτασε στα µέρη της ερήµου. 

Εκεί, στην έρηµο, η οσία Μαρία η Αιγυπτία έζησε 47 χρόνια µε στερήσεις, νηστεία απόλυτη, µόνη της, µε προσευχή στον µόνο αληθινό Θεό, τον Χριστούλη μας δηλαδή. 

Γύρω στα τέλη της ζωής της συνάντησε έναν ερηµίτη, που ονοµαζόταν πατέρας Ζωσιµάς, και του εξομολογήθηκε τη άσωτη ζωή της από την αρχή. 

Κατόπιν τον παρακάλεσε να της φέρει τα άχραντα Μυστήρια για να κοινωνήσει. Πράγµατι, το επόµενο έτος, πήγε ο Ζωσιµάς την Μεγάλη Πέµπτη και την κοινώνησε. 

Μετά από έναν χρόνο, πάλι πήγε εκεί ο ερηµίτης Ζωσιµάς. Βρήκε όµως την οσία ξαπλωµένη στη γη, νεκρή και ένα γράµµα δίπλα της, που έγραφε: «Αββά Ζωσιµά, θάψε εδώ το σώµα της άθλιας Μαρίας. Πέθανα την ίδια µέρα που κοινώνησα. Προσευχήσου για µένα». Αυτό έγινε γύρω στο 378 µ.Χ.

Αυτή λοιπόν καλά μου παιδάκια ήταν η ζωή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας!

Γειά σας καλά μου παιδιά.

Pages